Բաղադրությունը`

  • 800 գրամ այծի միս
  • 4 հատ սոխ
  • 3 հատ լոլիկ
  • 2 հատ կարտոֆիլ
  • համեմ
  • ձեթ
  • 1 թ/գ համեմի սերմ
  • հատիկավոր հիլ (1-2 հատ), մեխակ (3-5 հատ), սև պղպեղ (5-7 հատ)
  • դափնու տերև
  • 50 գրամ կոճապղպեղ (կեսը մանր կտրատած, մյուս կեսը մանր քերիչով անցկացրած)
  • 5-7 պճեղ սխտոր (կեսը մանր կտրատած, մյուս կեսը մանր քերիչով անցկացրած)
  • 1 թ/գ քրքում
  • 0,5 թ/գ գարամ մասալա
  • 1 թ/գ կարմիր բիբար
  • աղ
  • կծու կանաչ պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Կաթսայի մեջ լցնել ձեթը, տաքացնել և ավելացնել մանրացրած համեմի սերմը: Երբ այն կստանա թեթևակի դարչնագույն երանգ, ավելացնել մանր կտրատած կոճապղպեղը ու սխտորը, խառնել մոտ երկու րոպե, ավելացնել ամբողջական համեմունքները` հիլը, մեխակը, սև պղպեղը և դափնու տերևը, խառնել մինչև որ սխտորն ու կոճապղպեղը կդառնանան բաց դարչնագույն, ապա ավելացնել երկարությամբ բարակ կտրատած սոխը:Սոխը պետք է եփել այնքան, որ այն դառնա մուգ դարչնագույն: Այս ուտեստի մեջ սոխը որոշիչ դեր ունի: Այն պետք է պարտադիր եփել մինչև մուգ դարչնագույն երանգ ստանալը: Երբ սոխը պատրաստ կլինի, ավելացնել մանր քերիչով անցկացրած սխտորն ու կոճապղպեղը: Եփել այնքան, որ սոխի հետ միևնույն գույնը ստանա: Ավելացնել մանր կտորների բաժանած այծի միսը և խառնել այնպես, որ ամբողջավին ձուլվի սոխի հետ: Մի փոքր տապակելուց հետո ավելացնել կարմիր բիբարը, քրքումը, մի փոքր գարամ մասալա և աղ: Այս ամենը լավ խառնել և տապակել այնքան, որ համեմունքները ամբողջովին պատեն միսը: Այնուհետև ավելացնել կտրատած լոլիկը, խառնել և սպասել այնքան, մինչ որ լոլիկը ամբողջովին կհալվի և մսի հետ նույն գույնը կստանա: Երբ լոլիկի ջուրը ամբողջովին կգոլորշանա և կաթսայի մեջ միայն ձեթը կմնա, ավելացնել 400 գրամ ջուր: Եփել 15-20 րոպե և ավելացնել կտրատած կարտոֆիլը, փակել կափարիչը և թողնել միջին ուժգնության կրակի վրա: Երբ միսն ու կարտոֆիլը պատրաստ կլինեն, ավելացնել կտրատած կանաչին ու կծու կանաչ բիբարը: Կարելի է մատուցել խաշած բրնձով:

այծի միս լոլիկ կարտոֆիլ կծու բիբար սոխ մեխակ հիլ քրքում համեմի սերմ դափնու տերև հնդկական խոհանոց Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Թաթարական Ազու

Սամոսա

Ալու Գոբի

Այծի միսը գինով եփված

Աջափսանդալի

Տապակած հավը լիմոնով

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Իմամ Բայալդի

Դանդուռով ամառային աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Դալ

Գյուղական կարտոֆիլ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Կոտլետներ ջեռոցում

Տժվժիկ

Դերունի

Կամդի-չա

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Խորոված լոլիկով սոուս

Սնկով ապուրը պանրով

Lյարդով կոտլետ

Կորեական գազարը մսով

Սմբուկով կորեական աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Դանդուռով թթու

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Կանաչ լոլիկով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Կաթով կարտոֆիլ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Դդմիկով պեննե

Լյարդով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Հոնով կետչուպ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Քարաճիկով աղցան

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Դդմիկով և գազարով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Բաբա Գանուշ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Կոտեմ ու ռուկոլա

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Կարտոֆիլով և սպանախով խյուս

Աղցան Ֆն-Սե

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Հավի կծու սրտիկներ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Ոսպով և բազուկով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Հնդկաձավարով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Սոբա

Լեբկուխեն

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Օլիվյե

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ղազան խորոված

Սպանախով ոչխարի միս

Հավի միս «Բան-Բան»

Հունական աղցան

Եղինջապուր

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ռուկոլայով աղցան

Դդմիկով կոտլետ

Անանուխով չաթնի

Լյարդով և գազարով աղցան

Բազուկով կոտլետ

Խաշած լեզու

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կարտոֆիլով պիցցա

Լյարդը թթվասերով

Lյարդով տորթ

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կոլդունի

Մարինացված բազուկ

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Լահմաջո

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Կարմիր կարտոֆիլով և մարինացված մանգոյով աղցան

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Մարինացված կանաչ լոբի

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Ընկույզով ավելուկ

Բամիայով ոչխարի միս

Սիրամարգի պոչ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Դդմիկով սոտե

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սնկի համով սմբուկ

Դդմիկով խավիար

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Այլազան

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Բազուկով և սնկով աղցան