Բաղադրությունը`

  • 800 գրամ այծի միս
  • 4 հատ սոխ
  • 3 հատ լոլիկ
  • 2 հատ կարտոֆիլ
  • համեմ
  • ձեթ
  • 1 թ/գ համեմի սերմ
  • հատիկավոր հիլ (1-2 հատ), մեխակ (3-5 հատ), սև պղպեղ (5-7 հատ)
  • դափնու տերև
  • 50 գրամ կոճապղպեղ (կեսը մանր կտրատած, մյուս կեսը մանր քերիչով անցկացրած)
  • 5-7 պճեղ սխտոր (կեսը մանր կտրատած, մյուս կեսը մանր քերիչով անցկացրած)
  • 1 թ/գ քրքում
  • 0,5 թ/գ գարամ մասալա
  • 1 թ/գ կարմիր բիբար
  • աղ
  • կծու կանաչ պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Կաթսայի մեջ լցնել ձեթը, տաքացնել և ավելացնել մանրացրած համեմի սերմը: Երբ այն կստանա թեթևակի դարչնագույն երանգ, ավելացնել մանր կտրատած կոճապղպեղը ու սխտորը, խառնել մոտ երկու րոպե, ավելացնել ամբողջական համեմունքները` հիլը, մեխակը, սև պղպեղը և դափնու տերևը, խառնել մինչև որ սխտորն ու կոճապղպեղը կդառնանան բաց դարչնագույն, ապա ավելացնել երկարությամբ բարակ կտրատած սոխը:Սոխը պետք է եփել այնքան, որ այն դառնա մուգ դարչնագույն: Այս ուտեստի մեջ սոխը որոշիչ դեր ունի: Այն պետք է պարտադիր եփել մինչև մուգ դարչնագույն երանգ ստանալը: Երբ սոխը պատրաստ կլինի, ավելացնել մանր քերիչով անցկացրած սխտորն ու կոճապղպեղը: Եփել այնքան, որ սոխի հետ միևնույն գույնը ստանա: Ավելացնել մանր կտորների բաժանած այծի միսը և խառնել այնպես, որ ամբողջավին ձուլվի սոխի հետ: Մի փոքր տապակելուց հետո ավելացնել կարմիր բիբարը, քրքումը, մի փոքր գարամ մասալա և աղ: Այս ամենը լավ խառնել և տապակել այնքան, որ համեմունքները ամբողջովին պատեն միսը: Այնուհետև ավելացնել կտրատած լոլիկը, խառնել և սպասել այնքան, մինչ որ լոլիկը ամբողջովին կհալվի և մսի հետ նույն գույնը կստանա: Երբ լոլիկի ջուրը ամբողջովին կգոլորշանա և կաթսայի մեջ միայն ձեթը կմնա, ավելացնել 400 գրամ ջուր: Եփել 15-20 րոպե և ավելացնել կտրատած կարտոֆիլը, փակել կափարիչը և թողնել միջին ուժգնության կրակի վրա: Երբ միսն ու կարտոֆիլը պատրաստ կլինեն, ավելացնել կտրատած կանաչին ու կծու կանաչ բիբարը: Կարելի է մատուցել խաշած բրնձով:

այծի միս լոլիկ կարտոֆիլ կծու բիբար սոխ մեխակ հիլ քրքում համեմի սերմ դափնու տերև հնդկական խոհանոց Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Թաթարական Ազու

Սամոսա

Ալու Գոբի

Այծի միսը գինով եփված

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Աջափսանդալի

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Lյարդով կոտլետ

Գյուղական կարտոֆիլ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Դանդուռով ամառային աղցան

Իմամ Բայալդի

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Դալ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Տժվժիկ

Դերունի

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Սմբուկով կորեական աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սնկով ապուրը պանրով

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Կոտլետներ ջեռոցում

Կորեական գազարը մսով

Խորոված լոլիկով սոուս

Տապակած հավը լիմոնով

Խեկը բանջարեղենով

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Կամդի-չա

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Կանաչ լոլիկով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Դանդուռով թթու

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Կաթով կարտոֆիլ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Մաղադանոսով կոտլետ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Դդմիկով պեննե

Լյարդով աղցան

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Հոնով կետչուպ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Քարաճիկով աղցան

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Դդմիկով և գազարով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Հում դդմիկով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Բաբա Գանուշ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Կոտեմ ու ռուկոլա

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Գունեղ դանդուռ

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Կարտոֆիլով և սպանախով խյուս

Աղցան Ֆն-Սե

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Բազուկով և սնկով աղցան

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Հավի կծու սրտիկներ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Ոսպով և բազուկով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Հնդկաձավարով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Սոբա

Լեբկուխեն

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Ղազան խորոված

Հավի միս «Բան-Բան»

Անանուխով չաթնի

Սպանախով ոչխարի միս

Օլիվյե

Հունական աղցան

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դդմիկով կոտլետ

Եղինջապուր

Ռուկոլայով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Բազուկով կոտլետ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Կարտոֆիլով պիցցա

Կատալոնական աղցան

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Խաշած լեզու

Լյարդը թթվասերով

Կոլդունի

Կարմիր կաղամբով աղցան

Մարինացված բազուկ

Կուլչա

Lյարդով տորթ

Կարտոֆիլով տորթ

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կաղամբով և կարտոֆիլով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Կարմիր կարտոֆիլով և մարինացված մանգոյով աղցան

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Մարինացված կանաչ լոբի

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Հում դանդուռով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Բամիայով ոչխարի միս

Սիրամարգի պոչ

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Լահմաջո

Դդմիկով խավիար

Դդմիկով սոտե

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Այլազան

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով