Բաղադրությունը`

  • 0.5 կապ ավելուկ
  • 1 հատ լավաշ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ավելուկը խոհանոցային մկրատով կտրատել 3սմ երկարությամբ կտորների, վրան ավելացնել եռացրած ջուր, թողել 15 րոպե, որպեսզի դառնահամը դուրս գա: Ջուրը թափել, ավելուկը լավ քամել և եփել աղ առած եռացող ջրի մեջ մոտ 10 րոպե: Եփված ավելուկը լավ ջրքամել:
2.Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել մանր կտրատած սոխը և սխտորը, մի փոքր աղ անել և տապակել մինչև սոխը թափանցիկ կդառնա, ապա ավելացնել մանր կտրատած ընկույզը, շարունակել տապակել ևս 3-5 րոպե:
3.Լավ ջրքամված ավելուկը ավելացնել տապակվող սոխի և ընկույզի վրա, թողնել կրակին ևս 2-3 րոպե, համեմել սև պղպեղով և մանր կտրատած մաղադանոսով: Կրակից վերցնել և թողնել հովանա:
4.Լավաշը բաժանել ուղղանկյուն կտորների, վրան լցնել միջուկից, փաթաթել մեզ հարմար տարբերակով և եփել սենդվիչի սարքի մեջ 5-7 րոպե: Կարելի է եփել նաև ջեռոցում 10-15 րոպե: Մատուցել անմիջապես:
Բարի ախորժակ

լավաշ ավելուկ սոխ սխտոր մաղադանոս Սառը խոտիկներ

Նմանատիպ գրառումներ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Տոնական լցոնած հավ

Սպանախով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Lյարդով տորթ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Մարինացված հում բազուկ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Դդումով և բրնձով փլավ

Մարինացված բազուկ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Դդմիկով տորթ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Դանդուռով թթու

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Բազուկով չեխական դերունի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Հավի կծու սրտիկներ

Իմամ Բայալդի

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Խորոված լոլիկով սոուս

Սոբա

Աջափսանդալի

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Մարինացված խորոված կարմիր պղպեղ

Քարաճիկով աղցան

Սիսեռով և լավաշով ռոլ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Եղինջով ապուր

Դդումով և բլղուրով կոտլետ

Դդմիկով և գազարով աղցան

Դդմիկով և սնկով սոտե

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Բանջարեղենային միքս

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Հավի մսով և նշով աղցան

Մարինացված կարմիր բողկ

Բազուկով խավիար

Անանուխով չաթնի

Գազարով և լապշայով աղցան

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Բլյու Չիզ

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Կորեական գազարը մսով

Տապակած գազար

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դանդուռով աղցան

Խորոված ջեռոցում

Վարունգով սոուս

Ամանորյա աղցան <<Բազուկե տոնածառ>>

Խաշած լեզվով աղցան

Խաշած լեզու

Ամանորյա

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Թարխունով և սխտորով քացախ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ծաղկակաղամբով աղցան

Դդումով կոտլետ

Չիչխանով սոուս

Կարմիր լոբով աղցան

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դդմիկով օրզո

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սնկի համով սմբուկ

Տապակած դդմիկ

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Սիրամարգի պոչ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ