Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ լոբի
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 30 գրամ հոնի չիր
  • 5 ճյուղ համեմ
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 3 ճյուղ կանաչ սոխ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խաշած լոբին անցկացնել մսաղացով:
2.Ավելացնել մանրացրած ընկույզը, հոնաչիրը, մանր կտրատած կանաչիները, սոխը և սխտորը, համեմել սև և կարմիր պղպեղով: Անհրաժեշտության դեպքում աղ ավելացնել: Ավելացնել նաև ձեթը և բոլորը միասին լավ խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Եթե զանգվածը շատ չոր ստացվի, ավելացնել խաշած լոբաջրից և նորից խառնել:
3.Ստացված զանգվածից ընկույզի չափ գնդիկներ ձևավորել: Զարդարել մանրացրած կանաչիներով և նռան հատիկներով: Մատուցել բանջարեղենային աղցանի և սև հացի հետ:
Բարի ախորժակ

լոբի ընկույզ հոնաչիր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով կանաչ լոբի

Եղինջով աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Մածունով կանաչ լոբի

Հաճարով և սնկով փլավ

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Պարոն Բանջար Ձվով

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Տժվժիկ

Լավաշով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Սպիտակ գինով իշխան

Ղազան խորոված

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Խաշած լեզվով աղցան

Գազարով քաղցր աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Եղինջապուր

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կարմիր լոբով կոտլետ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Ավելուկի աղցան

Լահմաջո

Աղցան <<Արքայազն>>