Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ լոբի
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 30 գրամ հոնի չիր
  • 5 ճյուղ համեմ
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 3 ճյուղ կանաչ սոխ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խաշած լոբին անցկացնել մսաղացով:
2.Ավելացնել մանրացրած ընկույզը, հոնաչիրը, մանր կտրատած կանաչիները, սոխը և սխտորը, համեմել սև և կարմիր պղպեղով: Անհրաժեշտության դեպքում աղ ավելացնել: Ավելացնել նաև ձեթը և բոլորը միասին լավ խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Եթե զանգվածը շատ չոր ստացվի, ավելացնել խաշած լոբաջրից և նորից խառնել:
3.Ստացված զանգվածից ընկույզի չափ գնդիկներ ձևավորել: Զարդարել մանրացրած կանաչիներով և նռան հատիկներով: Մատուցել բանջարեղենային աղցանի և սև հացի հետ:
Բարի ախորժակ

լոբի ընկույզ հոնաչիր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով ոսպապուր

Եղինջով աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Հաճարով և սնկով փլավ

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Մածունով կանաչ լոբի

Աղցան <<Թավշյա>>

Նեխուրով ոչխարի միս

Կաթով կարտոֆիլ

Գազարով քաղցր աղցան

Միջինք (Տապլա)

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Պարոն Բանջար Ձվով

Դանդուռով սպաս

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ձվով տապակած շրեշտ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Եղինջապուր

Խաշած լեզվով աղցան

Ավելուկի աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ղազան խորոված

Սպանախով ոչխարի միս

Սպիտակ գինով իշխան

Լահմաջո

Այլազան

Լավաշով իշխան

Աղցան <<Արքայազն>>

Տժվժիկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Կարմիր լոբով կոտլետ

Բամիայով ոչխարի միս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան