Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ լոբի
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 30 գրամ հոնի չիր
  • 5 ճյուղ համեմ
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 3 ճյուղ կանաչ սոխ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խաշած լոբին անցկացնել մսաղացով:
2.Ավելացնել մանրացրած ընկույզը, հոնաչիրը, մանր կտրատած կանաչիները, սոխը և սխտորը, համեմել սև և կարմիր պղպեղով: Անհրաժեշտության դեպքում աղ ավելացնել: Ավելացնել նաև ձեթը և բոլորը միասին լավ խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը: Եթե զանգվածը շատ չոր ստացվի, ավելացնել խաշած լոբաջրից և նորից խառնել:
3.Ստացված զանգվածից ընկույզի չափ գնդիկներ ձևավորել: Զարդարել մանրացրած կանաչիներով և նռան հատիկներով: Մատուցել բանջարեղենային աղցանի և սև հացի հետ:
Բարի ախորժակ

լոբի ընկույզ հոնաչիր Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ընկույզով ավելուկ

Եղինջով աղցան

Մածունով կանաչ լոբի

Կաթով կարտոֆիլ

Տժվժիկ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Հաճարով և սնկով փլավ

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Լավաշով իշխան

Սպանախով ոչխարի միս

Սպիտակ գինով իշխան

Ղազան խորոված

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Խաշած լեզվով աղցան

Գազարով քաղցր աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Եղինջապուր

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կարմիր լոբով կոտլետ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Ավելուկի աղցան

Լահմաջո

Աղցան <<Արքայազն>>