Բաղադրությունը`

  • 350 գրամ եղինջ
  • 50 գրամ մանր բլղուր
  • 2 հատ կարտոֆիլ
  • 1 հատ գազար
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 1 ճ/գ ալյուր
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել մանր կտրատած սոխը, մի փոքր աղ անել և շոգեխաշել սոխը։
2․Երբ սոխը թափանցիկ դառնա, ավելացնել կլոր-կլոր կտրատած գազարը և շարունակելտապակել 2-3 րոպե։
3․Կարտոֆիլը լվանալ, մաքրել և միջին չափի խորանարդիկների բաժանել։ Ավելացնել գազարի վրա և տապակել մոտ 5 րոպե։
4․ Ավելացնել 2 լիտր ջուր կամ բանջարեղենային արգանակ և եփել մինչև եռ գալը։
5․ Եռալուց անմիջապես հետո ավելացնել լվացած բլղուրը և շարունակել եփել մոտ 10 րոպե։ Ալյուրի վրա ավելացնել 3-4 ճ/գ ջուր և լավ խառնել այնքան, մինչև որ ստացվի համասեռ զանգված։ Ալյուրով պատրաստած խյուսը դանդաղորեն ավելացնել ապուրի մեջ՝ անընդհատ խառնելով ապուրը, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան, հետո ավելացնել լավ լվացած եղինջը։ Եփել մոտ 5 րոպե, համեմել աղով և մանր կտրատած մաղադանոսով ու կրակը անջատել։
Բարի ախորժակ

եղինջ գազար կարտոֆիլ գլուխ սոխ մաղադանոս Ապուրներ

Նմանատիպ գրառումներ

Եղինջով աղցան

Աղցան Ֆն-Սե

Ոսպով սենդվիչ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Ավելուկով սենդվիչ

Կարտոֆիլով և կանաչ զեյթունով աղցան

Շոգեխաշած Բամիա

Դդումով չրթմա

Դդումով և բլղուրով կոտլետ

Հնդկաձավարով ապուր

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Եղինջապուր

Սպանախով աղցան

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Սերկևիլով ոչխարի միս

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Սնկով ապուրը պանրով