Բաղադրությունը`

  • 1կգ պարոն բանջար
  • 2 հատ ձու
  • 3 ճ/գ բուսայուղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Պարոն բանջարը լավ լվանալ հոսող սառը ջրի տակ և խաշել աղ արած եռացող ջրի մեջ մինչև պատրաստ լինելը, ապա ջրքամել։
2․Կաթսայի մեջ ավելացնել ձեթը, լցնել եփած կանաչին ու հարած ձուն։ Եփել մինչև ձվի պատրատ լինելը։ Մատուցել սխտոր մածունով։
Բարի ախորժակ

պարոն բանջար ձու բուսայուղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Հաճարով և սնկով փլավ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ավելուկով ոսպապուր

Ընկույզով կանաչ լոբի

Կաթով կարտոֆիլ

Տապակած խառը բանջար

Նեխուրով ոչխարի միս

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Ավոկադոյով տոստ

Լոբով կոլոլակ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տժվժիկ

Եղինջապուր

Եղինջով աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ղազան խորոված

Սպանախով ոչխարի միս

Սպիտակ գինով իշխան

Ավելուկի աղցան

Մածունով թխվածքաբլիթ

Լավաշով իշխան

Ընկույզով ավելուկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Բամիայով ոչխարի միս

Լահմաջո

Այլազան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան