Բաղադրությունը`

  • 1 կգ մածուն
  • 800 մլ ջուր
  • 50 գրամ ձավար
  • 1 հատ ձու
  • 0,5 կապ դանդուռ
  • 1 հատ փոքր սոխ
  • 1 ճաշի գդալ հալած յուղ
  • 1 ճ/գ համեմ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձավարը լվանալ և խաշել առանց աղ ավելացնելու։
2․Դանդուռը լվանալ և կտրատել 3-4 սմ երկարությամբ կտորներ։
3․Մածունը դատարկել կաթսայի մեջ, վրան 1 ձու կոտրել, հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ապա ավելացնել եռացրած տաք ջուրը, նորից խառնել։ Զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ և տեղափոխել միջին ուժգնության կրակի վրա։ Անդադար խառնել մինչ եռ գալը։ Ցանկալի է խառնել փայտե գդալով։
4․Եռացող զանգվածի մեջ ավելացնել նախապես խաշած ձավարը։ Եփել 5 րոպե, ապա ավելացնել կտրատած դանդուռը ու զուգահեռ պատրաստած հալած յուղով սոխառածը։ Եփել ևս 5 րոպե։ Կրակը անջատել, ավելացնել մանր կտրատած համեմը։ Ապուրը թողնել հանգստանալու առանց կափարիչի 10- 15 րոպե։ Մատուցելուց առաջ աղ անել։
Բարի ախորժակ

մածուն ձավար համեմ դանդուռ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Չիչխանով կոկտեյլ

Մսով կոտլետ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ավելուկով ոսպապուր

Հաճարով և սնկով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Նեխուրով ոչխարի միս

Կաթով կարտոֆիլ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կոտլետ "Նրբություն"

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Լոբով կոլոլակ

Դդումով և բլղուրով կոտլետ

Պարոն Բանջար Ձվով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Պեկինյան կաղամբով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ավելուկի աղցան

Ելակով ալադի

Մածունով թխվածքաբլիթ

Լահմաջո

Եղինջով աղցան

Եղինջապուր

Սպանախով ոչխարի միս

Սպիտակ գինով իշխան

Ղազան խորոված

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ծիրանով բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Կարմիր կարտոֆիլով և մարինացված մանգոյով աղցան

Լավաշով իշխան

Ընկույզով ավելուկ

Տժվժիկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Այլազան

Բամիայով ոչխարի միս

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան