Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ տոմատի մածուկ
  • 150 մլ ջուր
  • 1 կապ համեմ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 1 թ/գ աջիկայի փոշի
  • 2 թ/գ խնձորի կամ խաղողի քացախ
  • 1 թ/գ խմելի-սունելի
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Սխտորը և համեմը մանր կտրատել։
2.Ավելացնել աջիկան, խմելի-սունելին, սև պղպեղը, քացախը և խառնել։
3.Ստացված զանգվածը տրորել փայտե մուրճով կամ գրտնակով։
4.Ավելացնել տոմատի մածուկը և խառնել։
5.Քիչ-քիչ ավելացնել ջուրը և անընդհատ խառնել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

տոմատի մածուկ համեմ աջիկա խմելի-սունելի Սոուսներ

Նմանատիպ գրառումներ

Անանուխով չաթնի

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Հազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Կանաչ լոլիկով աղցան

Հոնով կետչուպ

Ծաղկակաղամբով աղցան

Սպանախով աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կանաչ սմուզի

Վարունգով սոուս

Հատիկավոր լոբով և բրինզայով աղցան

Բազուկով խավիար

Բլյու Չիզ

Դալ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Չիչխանով սոուս

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Թարխունով և սխտորով քացախ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Լավաշով իշխան