Բաղադրությունը`

  • 210 գրամ ալյուր
  • 1 թ/գ սոդա
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 3/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 3 միջին չափի բանան
  • 113 գրամ կարագ
  • 150 գրամ դարչնագույն շաքարավազ
  • 2 մեծ ձու
  • 1 տուփ վանիլին
  • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1. Բանանը ընտրելիս հիշեք, որ այս բաղադրատոմսի համար անհրաժեշտ է հասած բանաններ: Ոչ մի դեպքում չօգտագործել կանաչ բանաններ: Բանանները մաքրել կեղևից և պատառաքաղով տրորել: Քանի որ օգտագործելու ենք հասած բանաններ, պատառաքաղով շատ հեշտ կլինի հասնել ցանկալի արդյունքին:
2.Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում, իսկ եթե չունեք, ապա գոլորշու վրա:
3.Ալյուրը, սոդան, աղը, դարչինը խառնել իրար հետ:
4.Այստեղ ավելացնել նաև արդեն հալած կարագը, շաքարավազը, ձվերը և վանիլինը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
5.Ստացված զանգվածը ավելացնել բանանի պյուրեի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև մանրացրած ընկույզը: Ընկույզը այս բաղադրատոմսի մեջ պարտադիր չէ: Կարող եք ավելացնել ըստ ցանկության:
6.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Հաց պատրաստելու ֆորմայի վրա ձիթայուղ քսել և ալյուր ցանել: Պատրաստի խմորը լցնել մեջը, վրայի շերտը գդալով հավասարեցնել: Եփել 60-75 րոպե:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր շաքարավազ ձու բանան Նախաճաշ

Նմանատիպ գրառումներ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կիտրոնով թխվածք

Հաղարջով ալադի

Մաղադանոսով կոտլետ

Էկլեր

Գազարով տորթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Ելակով ալադի

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սրտաձև էկլեր

Լեբկուխեն

Շառլոտկա

Ծիրանով բիսկվիտ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սպանախով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ամերիկյան Փանքեյք

Սալորով թխվածք

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Միջինք (Տապլա)

Նուտելայով բրաունի

Դանդուռով ձվածեղ

Դերունի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Բազուկով չեխական դերունի

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սև հաղարջով կեքս

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Շոկոլադա-բանանային ջեմ

Պասի թխվածքաբլիթ

Կեֆիրով թխվածք

Շոկոլադով կեքսեր

Կոլդունի

Շոկոլադե կեքս

Ռուլետ <<Վագրային>>

Դդմիկով կոտլետ

Lյարդով տորթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գազարով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Ավելուկով ոսպապուր

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Տիրամիսու

Ձվով տապակած շրեշտ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սմուզի

Ավոկադոյով տոստ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ավոկադոյով և սնկով տոստ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Վարսակի շիլա

Մսով կոտլետ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Տապակած մանդակ

Աղցան <<Արքայազն>>

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Բալը ձյան տակ

Արագ պատրաստվող միս

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Գլուխ սոխով ալադի

Կատալոնական աղցան

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դդմիկով խավիար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Կարտոֆիլով տորթ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ձվով տապակած թելուկ

Հոնով և տանձով ջեմ

Չիչխանով կոկտեյլ

Ամանորյա

Գետնանուշի կարագ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ