Բաղադրությունը`

  • 210 գրամ ալյուր
  • 1 թ/գ սոդա
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 3/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 3 միջին չափի բանան
  • 113 գրամ կարագ
  • 150 գրամ դարչնագույն շաքարավազ
  • 2 մեծ ձու
  • 1 տուփ վանիլին
  • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1. Բանանը ընտրելիս հիշեք, որ այս բաղադրատոմսի համար անհրաժեշտ է հասած բանաններ: Ոչ մի դեպքում չօգտագործել կանաչ բանաններ: Բանանները մաքրել կեղևից և պատառաքաղով տրորել: Քանի որ օգտագործելու ենք հասած բանաններ, պատառաքաղով շատ հեշտ կլինի հասնել ցանկալի արդյունքին:
2.Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում, իսկ եթե չունեք, ապա գոլորշու վրա:
3.Ալյուրը, սոդան, աղը, դարչինը խառնել իրար հետ:
4.Այստեղ ավելացնել նաև արդեն հալած կարագը, շաքարավազը, ձվերը և վանիլինը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
5.Ստացված զանգվածը ավելացնել բանանի պյուրեի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև մանրացրած ընկույզը: Ընկույզը այս բաղադրատոմսի մեջ պարտադիր չէ: Կարող եք ավելացնել ըստ ցանկության:
6.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Հաց պատրաստելու ֆորմայի վրա ձիթայուղ քսել և ալյուր ցանել: Պատրաստի խմորը լցնել մեջը, վրայի շերտը գդալով հավասարեցնել: Եփել 60-75 րոպե:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր շաքարավազ ձու բանան Նախաճաշ

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Ելակով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Գազարով տորթ

Էկլեր

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Կիտրոնով թխվածք

Մաղադանոսով կոտլետ

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադե տորթ

Սրտաձև էկլեր

Լեբկուխեն

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շառլոտկա

Ծիրանով բիսկվիտ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սև հաղարջով կեքս

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ամերիկյան Փանքեյք

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սալորով թխվածք

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Շոկոլադա-բանանային ջեմ

Բազուկով չեխական դերունի

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Նուտելայով բրաունի

Միջինք (Տապլա)

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Շոկոլադով կեքսեր

Պասի թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե կեքս

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գազարով կեքս

Դանդուռով ձվածեղ

Կոլդունի

Տորթ <<Պանչո>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Lյարդով տորթ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Կեֆիրով թխվածք

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դդմիկով կոտլետ

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Կատալոնական աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Տապակած մանդակ

Դդմիկով խավիար

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ամանորյա

Ավոկադոյով տոստ

Վարսակի շիլա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Գետնանուշի կարագ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մսով կոտլետ

Արագ պատրաստվող միս

Գլուխ սոխով ալադի

Սամոսա

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Աղցան <<Արքայազն>>

Սմուզի

Ելակը բալզամիկ քացախով

Չիչխանով կոկտեյլ

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Հոնով և տանձով ջեմ

Ձվով տապակած թելուկ

Բալը ձյան տակ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սոբա