Բաղադրությունը`

  • 210 գրամ ալյուր
  • 1 թ/գ սոդա
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 3/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 3 միջին չափի բանան
  • 113 գրամ կարագ
  • 150 գրամ դարչնագույն շաքարավազ
  • 2 մեծ ձու
  • 1 տուփ վանիլին
  • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1. Բանանը ընտրելիս հիշեք, որ այս բաղադրատոմսի համար անհրաժեշտ է հասած բանաններ: Ոչ մի դեպքում չօգտագործել կանաչ բանաններ: Բանանները մաքրել կեղևից և պատառաքաղով տրորել: Քանի որ օգտագործելու ենք հասած բանաններ, պատառաքաղով շատ հեշտ կլինի հասնել ցանկալի արդյունքին:
2.Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում, իսկ եթե չունեք, ապա գոլորշու վրա:
3.Ալյուրը, սոդան, աղը, դարչինը խառնել իրար հետ:
4.Այստեղ ավելացնել նաև արդեն հալած կարագը, շաքարավազը, ձվերը և վանիլինը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
5.Ստացված զանգվածը ավելացնել բանանի պյուրեի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև մանրացրած ընկույզը: Ընկույզը այս բաղադրատոմսի մեջ պարտադիր չէ: Կարող եք ավելացնել ըստ ցանկության:
6.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Հաց պատրաստելու ֆորմայի վրա ձիթայուղ քսել և ալյուր ցանել: Պատրաստի խմորը լցնել մեջը, վրայի շերտը գդալով հավասարեցնել: Եփել 60-75 րոպե:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր շաքարավազ ձու բանան Նախաճաշ

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով տորթ

Տորտինո

Մաղադանոսով կոտլետ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Շոկոլադե տորթ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Հաղարջով ալադի

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շառլոտկա

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Դանդուռով ձվածեղ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Նուտելայով բրաունի

Բազուկով չեխական դերունի

Դերունի

Միջինք (Տապլա)

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Լեբկուխեն

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծիրանով բիսկվիտ

Շոկոլադով կեքսեր

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Lյարդով տորթ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Պասի թխվածքաբլիթ

Շոկոլադա-բանանային ջեմ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Գազարով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Դդմիկով կոտլետ

Չիչխանով կոկտեյլ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Մսով կոտլետ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սոբա

Տիրամիսու

Աղցան <<Արքայազն>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Վարսակի շիլա

Ավոկադոյով տոստ

Տապակած մանդակ

Սմուզի

Ձվով տապակած շրեշտ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Հոնով և տանձով ջեմ

Ավելուկով ոսպապուր

Ամանորյա

Սամոսա

Արագ պատրաստվող միս

Գազարով և լապշայով աղցան

Կուլչա

Գլուխ սոխով ալադի

Կատալոնական աղցան

Գետնանուշի կարագ

Դդմիկով խավիար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կարտոֆիլով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Բալը ձյան տակ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ելակը բալզամիկ քացախով

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած թելուկ