Բաղադրությունը`

  • 210 գրամ ալյուր
  • 1 թ/գ սոդա
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 3/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 3 միջին չափի բանան
  • 113 գրամ կարագ
  • 150 գրամ դարչնագույն շաքարավազ
  • 2 մեծ ձու
  • 1 տուփ վանիլին
  • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1. Բանանը ընտրելիս հիշեք, որ այս բաղադրատոմսի համար անհրաժեշտ է հասած բանաններ: Ոչ մի դեպքում չօգտագործել կանաչ բանաններ: Բանանները մաքրել կեղևից և պատառաքաղով տրորել: Քանի որ օգտագործելու ենք հասած բանաններ, պատառաքաղով շատ հեշտ կլինի հասնել ցանկալի արդյունքին:
2.Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում, իսկ եթե չունեք, ապա գոլորշու վրա:
3.Ալյուրը, սոդան, աղը, դարչինը խառնել իրար հետ:
4.Այստեղ ավելացնել նաև արդեն հալած կարագը, շաքարավազը, ձվերը և վանիլինը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
5.Ստացված զանգվածը ավելացնել բանանի պյուրեի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև մանրացրած ընկույզը: Ընկույզը այս բաղադրատոմսի մեջ պարտադիր չէ: Կարող եք ավելացնել ըստ ցանկության:
6.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Հաց պատրաստելու ֆորմայի վրա ձիթայուղ քսել և ալյուր ցանել: Պատրաստի խմորը լցնել մեջը, վրայի շերտը գդալով հավասարեցնել: Եփել 60-75 րոպե:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր շաքարավազ ձու բանան Նախաճաշ

Նմանատիպ գրառումներ

Տորտինո

Ելակով ալադի

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կիտրոնով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե տորթ

Մաղադանոսով կոտլետ

Էկլեր

Գազարով տորթ

Հաղարջով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շառլոտկա

Ծիրանով բիսկվիտ

Նուտելայով բրաունի

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ամերիկյան Փանքեյք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շոկոլադա-բանանային ջեմ

Սպանախով ձվածեղ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Դերունի

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Լեբկուխեն

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Բազուկով չեխական դերունի

Շոկոլադով կեքսեր

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Lյարդով տորթ

Միջինք (Տապլա)

Կեֆիրով թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Տորթ <<Պանչո>>

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Պասի թխվածքաբլիթ

Կոլդունի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադե կեքս

Դդմիկով կոտլետ

Գազարով կեքս

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բալը ձյան տակ

Մսով կոտլետ

Վարսակի շիլա

Չիչխանով կոկտեյլ

Սոբա

Հոնով և տանձով ջեմ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Տապակած մանդակ

Տիրամիսու

Ձվով տապակած շրեշտ

Ձվով տապակած թելուկ

Սև հաղարջը ձմռան համար

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ամանորյա

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կարտոֆիլով տորթ

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Սմուզի

Աղցան <<Արքայազն>>

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Կուլչա

Գազարով և լապշայով աղցան

Կատալոնական աղցան

Արագ պատրաստվող միս

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դդմիկով խավիար

Գետնանուշի կարագ

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Ելակը բալզամիկ քացախով

Տապակած խառը բանջար