Բաղադրությունը`

  • 210 գրամ ալյուր
  • 1 թ/գ սոդա
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 3/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 3 միջին չափի բանան
  • 113 գրամ կարագ
  • 150 գրամ դարչնագույն շաքարավազ
  • 2 մեծ ձու
  • 1 տուփ վանիլին
  • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1. Բանանը ընտրելիս հիշեք, որ այս բաղադրատոմսի համար անհրաժեշտ է հասած բանաններ: Ոչ մի դեպքում չօգտագործել կանաչ բանաններ: Բանանները մաքրել կեղևից և պատառաքաղով տրորել: Քանի որ օգտագործելու ենք հասած բանաններ, պատառաքաղով շատ հեշտ կլինի հասնել ցանկալի արդյունքին:
2.Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում, իսկ եթե չունեք, ապա գոլորշու վրա:
3.Ալյուրը, սոդան, աղը, դարչինը խառնել իրար հետ:
4.Այստեղ ավելացնել նաև արդեն հալած կարագը, շաքարավազը, ձվերը և վանիլինը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
5.Ստացված զանգվածը ավելացնել բանանի պյուրեի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև մանրացրած ընկույզը: Ընկույզը այս բաղադրատոմսի մեջ պարտադիր չէ: Կարող եք ավելացնել ըստ ցանկության:
6.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Հաց պատրաստելու ֆորմայի վրա ձիթայուղ քսել և ալյուր ցանել: Պատրաստի խմորը լցնել մեջը, վրայի շերտը գդալով հավասարեցնել: Եփել 60-75 րոպե:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր շաքարավազ ձու բանան Նախաճաշ

Նմանատիպ գրառումներ

Ելակով ալադի

Շոկոլադե բիսկվիտ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սև հաղարջով մաֆին

Կիտրոնով թխվածք

Մաղադանոսով կոտլետ

Էկլեր

Գազարով տորթ

Շոկոլադե տորթ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Տորտինո

Հաղարջով ալադի

Սև հաղարջով կեքս

Բրոկոլիով ձվածեղ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շառլոտկա

Շոկոլադով կեքսեր

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Դանդուռով ձվածեղ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Ծիրանով բիսկվիտ

Լեբկուխեն

Շոկոլադա-բանանային ջեմ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բազուկով չեխական դերունի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սպանախով ձվածեղ

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Դերունի

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կեֆիրով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Lյարդով տորթ

Սալորով թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ամերիկյան Փանքեյք

Կոլդունի

Նուտելայով բրաունի

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Դդմիկով կոտլետ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Գազարով կեքս

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Շոկոլադե կեքս

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Տիրամիսու

Վարսակի շիլա

Ձվով տապակած շրեշտ

Բանանով հաց (Վեգան)

Տապակած մանդակ

Վեգան վաֆլի

Ավոկադոյով և սնկով տոստ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ավելուկով ոսպապուր

Ավոկադոյով տոստ

Արագ պատրաստվող միս

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ամանորյա

Կարտոֆիլով տորթ

Կուլչա

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Սմուզի

Աղցան <<Արքայազն>>

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բալը ձյան տակ

Ձվով տապակած թելուկ

Հոնով և տանձով ջեմ

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ելակը բալզամիկ քացախով

Գետնանուշի կարագ

Դդմիկով խավիար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Չիչխանով կոկտեյլ