Բաղադրությունը`

  • 210 գրամ ալյուր
  • 1 թ/գ սոդա
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 3/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 3 միջին չափի բանան
  • 113 գրամ կարագ
  • 150 գրամ դարչնագույն շաքարավազ
  • 2 մեծ ձու
  • 1 տուփ վանիլին
  • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1. Բանանը ընտրելիս հիշեք, որ այս բաղադրատոմսի համար անհրաժեշտ է հասած բանաններ: Ոչ մի դեպքում չօգտագործել կանաչ բանաններ: Բանանները մաքրել կեղևից և պատառաքաղով տրորել: Քանի որ օգտագործելու ենք հասած բանաններ, պատառաքաղով շատ հեշտ կլինի հասնել ցանկալի արդյունքին:
2.Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում, իսկ եթե չունեք, ապա գոլորշու վրա:
3.Ալյուրը, սոդան, աղը, դարչինը խառնել իրար հետ:
4.Այստեղ ավելացնել նաև արդեն հալած կարագը, շաքարավազը, ձվերը և վանիլինը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
5.Ստացված զանգվածը ավելացնել բանանի պյուրեի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև մանրացրած ընկույզը: Ընկույզը այս բաղադրատոմսի մեջ պարտադիր չէ: Կարող եք ավելացնել ըստ ցանկության:
6.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Հաց պատրաստելու ֆորմայի վրա ձիթայուղ քսել և ալյուր ցանել: Պատրաստի խմորը լցնել մեջը, վրայի շերտը գդալով հավասարեցնել: Եփել 60-75 րոպե:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր շաքարավազ ձու բանան Նախաճաշ

Նմանատիպ գրառումներ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կիտրոնով թխվածք

Հաղարջով ալադի

Գազարով տորթ

Էկլեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Ելակով ալադի

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Լեբկուխեն

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Շառլոտկա

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Միջինք (Տապլա)

Դանդուռով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Նուտելայով բրաունի

Բազուկով չեխական դերունի

Դերունի

Բրոկոլիով ձվածեղ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Lյարդով տորթ

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Շոկոլադա-բանանային ջեմ

Շոկոլադով կեքսեր

Ռուլետ <<Վագրային>>

Պասի թխվածքաբլիթ

Տորթ <<Պանչո>>

Դդմիկով կոտլետ

Գազարով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Սև հաղարջը ձմռան համար

Տապակած մանդակ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ավելուկով ոսպապուր

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Դդմիկով խավիար

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ավոկադոյով և սնկով տոստ

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Ելակը բալզամիկ քացախով

Սմուզի

Աղցան <<Արքայազն>>

Վարսակի շիլա

Ավոկադոյով տոստ

Տիրամիսու

Մսով կոտլետ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Կարտոֆիլով տորթ

Կատալոնական աղցան

Կուլչա

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Գլուխ սոխով ալադի

Արագ պատրաստվող միս

Գազարով և լապշայով աղցան

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բալը ձյան տակ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Սամոսա

Սոբա

Չիչխանով կոկտեյլ

Հոնով և տանձով ջեմ

Գետնանուշի կարագ

Ամանորյա

Ձվով տապակած թելուկ

Հունական աղցան <<Հելեն>>