Բաղադրությունը`

  • 210 գրամ ալյուր
  • 1 թ/գ սոդա
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 3/4 թ/գ աղացած դարչին
  • 3 միջին չափի բանան
  • 113 գրամ կարագ
  • 150 գրամ դարչնագույն շաքարավազ
  • 2 մեծ ձու
  • 1 տուփ վանիլին
  • 50 գրամ ընկույզ

Պատրաստման եղանակը`


1. Բանանը ընտրելիս հիշեք, որ այս բաղադրատոմսի համար անհրաժեշտ է հասած բանաններ: Ոչ մի դեպքում չօգտագործել կանաչ բանաններ: Բանանները մաքրել կեղևից և պատառաքաղով տրորել: Քանի որ օգտագործելու ենք հասած բանաններ, պատառաքաղով շատ հեշտ կլինի հասնել ցանկալի արդյունքին:
2.Կարագը հալեցնել միկրոալիքային վառարանում, իսկ եթե չունեք, ապա գոլորշու վրա:
3.Ալյուրը, սոդան, աղը, դարչինը խառնել իրար հետ:
4.Այստեղ ավելացնել նաև արդեն հալած կարագը, շաքարավազը, ձվերը և վանիլինը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
5.Ստացված զանգվածը ավելացնել բանանի պյուրեի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև մանրացրած ընկույզը: Ընկույզը այս բաղադրատոմսի մեջ պարտադիր չէ: Կարող եք ավելացնել ըստ ցանկության:
6.Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Հաց պատրաստելու ֆորմայի վրա ձիթայուղ քսել և ալյուր ցանել: Պատրաստի խմորը լցնել մեջը, վրայի շերտը գդալով հավասարեցնել: Եփել 60-75 րոպե:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը

ալյուր շաքարավազ ձու բանան Նախաճաշ

Նմանատիպ գրառումներ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կիտրոնով թխվածք

Հաղարջով ալադի

Գազարով տորթ

Էկլեր

Մաղադանոսով կոտլետ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե տորթ

Ելակով ալադի

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Տորտինո

Սև հաղարջով մաֆին

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Լեբկուխեն

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև էկլեր

Շառլոտկա

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով կեքս

Բրոկոլիով ձվածեղ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ամերիկյան Փանքեյք

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Կաթնաշոռով մրգային նախաճաշ

Միջինք (Տապլա)

Դանդուռով ձվածեղ

Սպանախով ձվածեղ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Նուտելայով բրաունի

Բազուկով չեխական դերունի

Դերունի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շոկոլադա-բանանային ջեմ

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Տորթ <<Պանչո>>

Ռուլետ <<Վագրային>>

Lյարդով տորթ

Շոկոլադով կեքսեր

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Դդմիկով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գազարով կեքս

Շոկոլադե կեքս

Վարսակի փաթիլները հաղարջով և բանանով

Ավելուկով ոսպապուր

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ձվով տապակած շրեշտ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սմուզի

Բանանով և վարսակի փաթիլներով թխվածքաբլիթ

Բանանով հաց (Վեգան)

Վեգան Վաֆլի

Բրնձով պուդինգ (վեգան)

Ավոկադոյով և սնկով տոստ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Վարսակի շիլա

Ավոկադոյով տոստ

Տիրամիսու

Տապակած մանդակ

Ձվով տապակած թելուկ

Սամոսա

Գազարով և լապշայով աղցան

Խնձորով վարսակի փաթիլներ

Կուլչա

Գլուխ սոխով ալադի

Արագ պատրաստվող միս

Ելակը բալզամիկ քացախով

Դդմիկով խավիար

Սև հաղարջը ձմռան համար

Կատալոնական աղցան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Չիչխանով կոկտեյլ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Մսով կոտլետ

Սոբա

Հոնով և տանձով ջեմ

Գետնանուշի կարագ

Կարտոֆիլով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բալը ձյան տակ

Ամանորյա

Հունական աղցան <<Հելեն>>