Բաղադրությունը`

  • 1 կգ մածուն
  • 800 մլ ջուր
  • 50 գրամ ձավար
  • 1 հատ ձու
  • 0,5 կապ դանդուռ
  • 1 հատ փոքր սոխ
  • 1 ճաշի գդալ հալած յուղ
  • 1 ճ/գ համեմ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Ձավարը լվանալ և խաշել առանց աղ ավելացնելու։
2․Դանդուռը լվանալ և կտրատել 3-4 սմ երկարությամբ կտորներ։
3․Մածունը դատարկել կաթսայի մեջ, վրան 1 ձու կոտրել, հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։ Ապա ավելացնել եռացրած տաք ջուրը, նորից խառնել։ Զանգվածը լցնել կաթսայի մեջ և տեղափոխել միջին ուժգնության կրակի վրա։ Անդադար խառնել մինչ եռ գալը։ Ցանկալի է խառնել փայտե գդալով։
4․Եռացող զանգվածի մեջ ավելացնել նախապես խաշած ձավարը։ Եփել 5 րոպե, ապա ավելացնել կտրատած դանդուռը ու զուգահեռ պատրաստած հալած յուղով սոխառածը։ Եփել ևս 5 րոպե։ Կրակը անջատել, ավելացնել մանր կտրատած համեմը։ Ապուրը թողնել հանգստանալու առանց կափարիչի 10- 15 րոպե։ Մատուցելուց առաջ աղ անել։
Բարի ախորժակ

դանդուռհամեմհայկական խոհանոցմածունձավար

Նմանատիպ գրառումներ