Բաբա Գանուշ

Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 11 2019
Դիտումներ 5469

Բաբա Գանուշը սիրիա-լիբանանյան խոհանոցից է: Շատ նման է մութաբալին, մի տարբերությամբ, որ այստեղ կա սոխ և լոլիկ: Շատ համեղ է լինում ցանկացած տեսակի լոշիկի հետ:

Բաղադրությունը`

  • 2 հատ սմբուկ
  • 1 հատ լոլիկ
  • 0.5 հատ գլուխ սոխ
  • 5 ճյուղ մաղադանոս
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 0.5 լիմոնի հյութ
  • զեյթունի ձեթ
  • կարմիր պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`

Սմբուկները խորովել կրակի վրա, մաքրել և շատ մանր կտրատել: Ավելացնել թահինը, ճզմած սխտորը, լիմոնի հյութը, զեյթունի ձեթ, աղը և կարմիր պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել, հետո ավելացնել խորանարդիկներով կտրատած լոլիկը, շատ մանր կտրատած սոխը և մաղադանոսը: Վերջնական խառնել և մատուցել լոշիկի հետ:Կարելի է զարդարել սումախով և և զեյթունի ձեթով

Բարի ախորժակ

սմբուկմաղադանոսաղցաններլոլիկթահին

Նմանատիպ գրառումներ
Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Սնկի համով սմբուկ