Սնկի համով սմբուկ
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 5 2015Համեղ աղցաններ պատրաստելու համար ոչ միշտ է հարկավոր օգտագործել շատ մթերքներ և բարդ տեխնոլոգիաներ։ Սմբուկը այն մթերքներից է, որը կարելի է մատոււցել տարբեր ձևերով և միշտ շահած դուրս գալ։ Պատրաստեք այս աղցանը ինչպես տոնական սեղանների, այնպես էլ առօրյա ճաշացանկի համար։
Բաղադրությունը`
- 4-5 միջին չափի սմբուկ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 5 պճեղ սխտոր
- մի քանի ճյուղ մաղադանոս
- 4 ճ/գ ձեթ
- 1 ճ/գ քացախ
- 1 թ/գ շաքարավազ
- 1 թ/գ աղ
- սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Սմբուկը լավ լվանալ, կտրատել 2 սմ հաստությամբ կտորների։ Վրան աղ անել և թողնել մոտ 10 րոպե, որ դառնությունը անցնի։ Առաջացած ջուրը թափել։
2․ Ջեռոցի տապակի վրա ձեթ քսել, սմբուկները շարել և դնել 200 աստիճան ջեռոցը, որ կարմրի։
3․Սոխը մաքրել և կտրատել կիսալուսնաձև։ Սխտորը ճզմել,մաղադանոսը մանր կտրատել։ Աղցանամանի մեջ լցնել սոխը, սխտորը, մաղադանոսը, ավելացնել ձեթը, քացախը, աղը, շաքարավազը և սև պղպեղը։ Բոլորը միասին լավ խառնել։
4․Սմբուկը ջեռոցից հանել, կտրատել երկարությամբ, ավելացնել աղցանամանի մեջ։ Բոլորը միասին լավ խառնել, դնել սառնարանում 1 ժամ։ 1 ժամ հետո կարելի է մատուցել։
Բարի ախորժակ