Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 4 2018Դիտումներ 18603
Դեռևս հին ժամանակներում սիսեռը կիրառում էին որպես մարսողական ու մաշկային խնդիրների դարման: Սիսեռի պարբերաբար օգտագործումը մեր սննդակարգում շատ կարևոր է:
Բաղադրությունը`
- 250 գրամ խաշած սիսեռ
- 2 հատ սմբուկ
- 0.5 հատ գլուխ սոխ
- 2 ատամիկ սխտոր
- 6-7 ճյուղ մաղադանոս
- 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
- 2 ճ/գ լիմոնի հյութ
- 1 ճ/գ քացախ
- 1/4 կարմիր պղպեղ
- 1/4 քիմիոն
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Սմբուկը կտրատել 2 սմ խորանարդիկների, վրան աղ ցանել և թողնել 15 րոպե: Առաջացած ջուրը քամել: Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, և տապակել սմբուկները մինչև ոսկեգույն դառնալը:
2.Աղցանամանի մեջ իրար խառնել բարակ կիսալուսնաձև կտրատած սոխը, մանր ճզմած սխտորը, մանր կտրատած մաղադանոսը, լիմոնի հյութը, քացախը և համեմունքները: Ավելացնել նաև խաշած սիսեռը և տապակած սմբուկը: Բոլորը միասին լավ խառնել: Պահել սառնարանում 2 ժամ և մատուցել:
Բարի ախորժակ