Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)
Անի Նալբանդյան · մարտ 13 2016Դիտումներ 12492
Խնջլոզը Հայաստանում տարածված խոտաբույս է։ Խնջլոզը կարելի է խաշել և մատուցել քացախով, տապակել ձվով կամ էլ թթու դնել։ Շատ համեղ և օրիգինալ տեսք ունի։
Բաղադրությունը`
- 1 կգ խնջլոզ
- 3 հատ ձու
- կարագ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Խնջլոզը մաքրել, լավ լվանալ սառը հոսող ջրով այնպես, որ հողի մասնիկներ չմնան։
2․Եռացող աղ արած ջրի մեջ շոգեխաշել 3-4 րոպե։ Ջրից հանել և քամել։
3․Կարագը տաքացնել, ավելացնել ջրքամված ղնջլոզը, տապակել մեկ րոպե, ապա ավելացնել հարած ձուն։ Թողնել կրակին մինչև ձուն պատրաստ լինի։ ՄԱտուցել տաք վիճակում սխտոր-մածունով։
Բարի ախորժակ