Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Անի Նալբանդյան · մարտ 13 2016
Դիտումներ 8956

Խնջլոզը Հայաստանում տարածված խոտաբույս է։ Խնջլոզը կարելի է խաշել և մատուցել քացախով, տապակել ձվով կամ էլ թթու դնել։ Շատ համեղ և օրիգինալ տեսք ունի։

Բաղադրությունը`

  • 1 կգ խնջլոզ
  • 3 հատ ձու
  • կարագ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Խնջլոզը մաքրել, լավ լվանալ սառը հոսող ջրով այնպես, որ հողի մասնիկներ չմնան։
2․Եռացող աղ արած ջրի մեջ շոգեխաշել 3-4 րոպե։ Ջրից հանել և քամել։
3․Կարագը տաքացնել, ավելացնել ջրքամված ղնջլոզը, տապակել մեկ րոպե, ապա ավելացնել հարած ձուն։ Թողնել կրակին մինչև ձուն պատրաստ լինի։ ՄԱտուցել տաք վիճակում սխտոր-մածունով։
Բարի ախորժակ

ձուհայկական խոհանոցխնջլոզ

Նմանատիպ գրառումներ
Պարոն Բանջար Ձվով
Ձվով տապակած շրեշտ
Տապակած խառը բանջար