Սնկով և սպանախով սոտե

Անի Նալբանդյան · մարտ 6 2020
Դիտումներ 1243

Սնկով և սպանախով սոտեն հրաշալի տարբերակ է Մեծ Պահքի ժամանակ տոնական սեղանը զարդարելու համար: Պատրաստեք այս անչափ համեղ ու գեղեցիկ ուտեստը:

Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ շամպինիոն
  • 3 կապ սպանախ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 0.5 կիտրոնի հյութ
  • 2 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • քունջութ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Շամպինիոնը մաքրել, լվանալ և ջրքամել: Եթե շամպինիոնները մեծ են, կարելի բաժանել 2 կամ 4 մասի: Փոքրերի դեպքում ամբողջական թողնել:
2.Թավայի մեջ տաքացնել զեյթունի ձեթը, ավելացնել շերտատած սխտորը և սնկերը, տապակել 10-15 րոպե, համեմել աղով և սև պղպեղով:
3.Սունկը համեմունքներով տապակել 1 րոպե, ապա ավելացնել սպանախը, թողնել 2 րոպե շոգեխաշվի, ապա ավելացնել լիմոնի հյութը, տապակել ևս 1- րոպե և անջատել կրակը: Մատուցելուց առաջ քունջութ շաղ տալ:
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներշամպինիոնսպանախ

Նմանատիպ գրառումներ
Սնկով և բլղուրով փլավ
Դդմիկով և սնկով սոտե
Հնդկաձավարով և սնկով փլավ