Դդմիկով և սնկով սոտե
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 13 2019Բանջարեղենային ցանկացած միքս գեղեցկացնում է Ձեր սեղանը: Հոգնել եք ամեն անգամ մտածել,թե հերթական անգամ փլավի կամ մսի հետ ինչ մատուցել: Ահա ևս մեկ համեղ տարբերակ, որը իդեալական կլինի նաև տապակած կարտոֆիլի հետ:
Բաղադրությունը`
- 1 հատ միջին չափի դդմիկ
- 250 գրամ շամպինիոն
- 1 ատամիկ սխտոր
- զեյթունի ձեթ
- սամիթ
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Շամպինիոնը մաքրել, լվանալ և բաժանել երկու մասի:
2.Դդմիկը լվանալ, կտրատել 5*5 սմ կտորների:
3.Տապակի մեջ տաքացնել զեյթունի ձեթը, ավելացնել 4 մասի բաժանած սխտորը և տապակել 1 րոպե, ավելացնել սունկը և շարունակել տապակել 7 րոպե:
5.Ավելացնել կտրատած դդմիկը, տապակել ևս 5 րոպե, համեմել աղով, սև պղպեղով և մանր կտրատած սամիթով: Կրակը անջատել և փակ կափարիչով 5 րոպե պահել, ապա մատուցել: Կարելի է մատուցել փլավների, մսի կամ տապակած կարտոֆիլի հետ: Համեղ է ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:
Բարի ախորժակ
4.