Սնկով և բլղուրով փլավ

Անի Նալբանդյան · օգոստոս 21 2019
Դիտումներ 2309

Ուտեստներին ռեստորանային համ ու հոտ փոխանցելու համար բավական է միացնել երևակայությունը: Տանը եղած ամենահասարակ մթերքներով էլ կարելի է զարմացնել ու երես տալ հարազատ մարդկանց:

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բլղուր
  • 350 գրամ շամպինիոն
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • մաղադանոս
  • սև պղպեղ
  • կարմիր պղպեղ
  • ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Բլղուրը լվանալ, վրան ավելացնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի: Թողնել 20-30 րոպե, մինչև ջուրը կներծծվի բլղուրի մեջ:
2.Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել երկարությամբ կտրատած սոխը և տապակել 2-3 րոպե մինչև թափանցիկ դառնալը, ապա ավելացնել երկարությամբ կտրատած սխտորը:
3.Սոխի և սխտորի վրա ավելացնել շերտատած սունկը և շարունակել տապակել մինչև սնկի պատրաստ լինելը: Պատրաստ լինելուց 3-4 րոպե առաջ ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը, համեմել աղով և պղպեղներով: Ավելացնել նաև բլղուրը և միասին շարունակել տապակել ևս 3-4 րոպե: Մատուցել բանջարեղենային աղցանի հետ:
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներմաղադանոսսոխսունկշամպինիոնբլղուր

Նմանատիպ գրառումներ
Հնդկաձավարով և սնկով փլավ
Դդումով և բլղուրով կոտլետ
Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>
Տապակած գազար