Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ կարմիր ոսպ
  • 2.5 բաժակ ջուր
  • 1 թ/գ աղ
  • 1/4 թ/գ քրքում
  • 3 ճ/գ հալած յուղ
  • 3 միջին չափի լոլիկ
  • 1/2 թ/գ քիմիոնի հատիկներ
  • 1/2 թ/գ մանանաեխի հատիկնե
  • 1-20հատ չորացրած կարմիր պղպեղ
  • 2 հատ դափնու տերև
  • 1 ճ/գ մանր կտրատած կանաչ կծու պղպեղ
  • 2թ/գ մանր կտրատած իմբիր
  • 2ճ/հ համեմ
  • 1/2 թ/գ կարմիր պղպեղ
  • 1/2 թ/գ աղ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • 1/2 թ/գ մանգոյի փոշի
  • 1/4 թ/գ գարամ մասալա

Պատրաստման եղանակը`


1.Կարմիր ոսպը լվանալ և թրջել 3 բաժակ ջրի մեջ ամենաքիչը 1 ժամ: Ոսպի ծավալը կրկնակի կմեծանա: Մնացած ջուրը թափել:
2.Ոսպը լցնել կաթսայի մեջ, վրան ավելացնել 2.5 բաժակ ջուր, 1 թ/գ աղ, 1/4 թ/գ քրքում և եփել միջին ուժգնության կրակի վրա: Ոսպը պիտի շատ փափուկ լինի: Եթե ջուրը շուտ գոլորշանա ընթացքում ավելացնել:
3.Թավայի մեջ լավ տաքացնել հալած յուղը, ավելացնել քիմիոնի և մանաեխի հատիկներն ու չորացրած չիլի պղպեղը: Երբ հատիկները սկսեն ճտճտալ, ավելացնել դափնու տերևները, կծու կանաչ պղպեղը, իմբիրը և կարմիր պղպեղը(փոշի):Խառնել մի քանի վայրկյան:
4.Ավելացնել խորանարդիկներով կտրատած լոլիկը,աղը և շաքարավազը: Եփել, մինչև որ լոլիկը լավ փափկի:
5.Ավելացնել համեմը, մանգոյի փոշին, գարամ մասալան: Եփել մեկ րոպե, ապա ավելացնել խաշած ոսպը: Եփել ևս 2-3 րոպե: Մատուցել տաք վիճակում խաշած բրնձի հետ:
Բարի ախորժակ <ՙp>

կարմիր ոսպ իմբիր կծու պղպեղ համեմ գարամ մասալա մանգոյի փոշի հնդկական խոհանոց պահք Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սամոսա

Ալու Գոբի

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Սպանախով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Այծի մսով Կարրի

Հազարով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Կանաչ լոլիկով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կորեական աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Մածունով կանաչ լոբի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ավելուկով ոսպապուր

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Առողջ ծաղկակաղամբ

Աղցան կոտեմով և եգիպտացորենով

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Աղցան Ֆն-Սե

Հում դդմիկով աղցան

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Սոբա

Լեբկուխեն

Սպիտակ գինով իշխան

Անանուխով չաթնի

Կուլչա

Հավի միս «Բան-Բան»

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Ավելուկի աղցան

Բազուկով խավիար

Գազարով և նեխուրով աղցան

Ջուր Սասսի

Թաթարական Ազու

Հատիկավոր լոբով և բրինզայով աղցան

Թուրինջով Պունշ

Կանաչ սմուզի

Կորեական գազարը մսով

Սացեբիլի

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Կամդի-չա

Կարմիր կարտոֆիլով և մարինացված մանգոյով աղցան

Ծաղկակաղամբով աղցան

Լավաշով իշխան

Կարմիր լոբով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Չիչխանով սոուս

Դդմիկով սոտե

Վարունգով աղցան

Թաբուլե

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կարմիր աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Ընկույզով ավելուկ