Բաղադրությունը`

  • 1 կգ խառը բանջար
  • 50 գրամ կարագ կամ ձեթ
  • 2 հատ ձու
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Խառը բանջարը մաքրել, լվանալ սառը ջրով։ Խաշել աղ արած եռացող ջրի մեջ մինչև պատրաստ լինելը։ Ջրից հանել և թողնել, որ քամվի։
2․Կաթսայի մեջ տաքացնել կարագը կամ ձեթը, ավելացնել ջրքամված խառը բանջարը, տապակել 1-2 րոպե, ապա ավելացնել հարած ձուն։ Եփել մինչև ձվի պատրաստ լինելը։ Մատուցել սխտոր-մածունով։
Բարի ախորժակ

խառը բանջար ձու Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ձվով տապակած շրեշտ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Մաղադանոսով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Նուտելայով բրաունի

Հաճարով և սնկով փլավ

Ձվով տապակած թելուկ

Բազուկով չեխական դերունի

Կաթով կարտոֆիլ

Նեխուրով ոչխարի միս

Սրտաձև էկլեր

Գազարով տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Լավաշով իշխան

Ընկույզով ավելուկ

Տժվժիկ

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Էկլեր

Մսով կոտլետ

Սոբա

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ամերիկյան Փանքեյք

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Պարոն Բանջար Ձվով

Լոբով կոլոլակ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Տապակած մանդակ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Տիրամիսու

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Միջինք (Տապլա)

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Կիտրոնով թխվածք

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Սերկևիլով ոչխարի միս

Արագ պատրաստվող միս

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Կարտոֆիլով տորթ

Lյարդով տորթ

Գազարով և լապշայով աղցան

Կոլդունի

Սպիտակ գինով իշխան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Շոկոլադով կեքսեր

Աղցան <<Արքայազն>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Հաղարջով ալադի

Տորթ <<Պանչո>>

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Շոկոլադե կեքս

Ղազան խորոված

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Լահմաջո

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով կեքս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Բրոկոլիով ձվածեղ

Բամիայով ոչխարի միս

Այլազան

Դանդուռով ձվածեղ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Եղինջով աղցան

Եղինջապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ավելուկի աղցան

Տորտինո

Դդմիկով կոտլետ

Ելակով ալադի

Կատալոնական աղցան