Բաղադրությունը`

  • 160 գրամ ցորենի ալյուր
  • 100 գրամ վարսակի ալյուր
  • 150 գրամ գազար
  • 0,5 հատ նարինջ
  • 1 հատ ձու
  • 2 ճ/գ շաքարավազ
  • 1 թ/գ փխրեցուցիչ
  • 1/4 թ/գ աղ
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • 50 գրամ շաքարի փոշի (զարդարանքի համար)

Պատրաստման եղանակը`


1․ Գազարը մաքրել և անցկացնել մանր քերիչով։ Քերիչով անցկացնել նաև նարնջի կեղևը և ավելացնել գազարի վրա;
2․Ամանի մեջ լցնել ցորենի և վարսակի ալյուրը, աղը, շաքարավազը և փխրեցուցիչը։ Բոլորը միասին խառնել ու ավելացնե ձուն։ Ձեռքով լավ խառնել, ապա ավելացնել ձեթը և գազարը։ Բոլորը միասին հունցել։
3․Տախտակի վրա ալյուր ցանել և խմորը գրտնակել 1 սմ հաստությամբ։ Թխվածքաբլիթի ֆորմաներով խմորը կտրատել և թխել 200 աստիճան ջեռոցում 20 րոպե։ Պատրաստի թխվածքաբլիթների վրա կարելի է շաքար փոշի ցանել։
Բարի ախորժակ

գազար նարինջ ալյուր Թխվածքներ և տորթեր

Նմանատիպ գրառումներ

Գազարով կեքս

Գազարով տորթ

Դդմիկով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Տորտինո

Թաց շոկոլադե թխվածք

Էկլեր

Շոկոլադե բիսկվիտ

Պասի թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե կեքս

Բալը ձյան տակ

Նուտելայով բրաունի

Տորթ <<Պանչո>>

Կեֆիրով թխվածք

Սև հաղարջով մաֆին

Սև հաղարջով կեքս

Լեբկուխեն

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Շառլոտկա

Շոկոլադե տորթ

Ամերիկյան Փանքեյք

Կիտրոնով թխվածք

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Մայրաքաղաքային աղցան հավի մսով

Դդմիկով պեննե

Բազուկով չեխական դերունի

Մաղադանոսով կոտլետ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Հազարով և գազարով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Սրտաձև էկլեր

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Կաղամբով և գազարով աղցան

Ջեռոցում տապակած տավարի լեզու

Ծաղկակաղամբով և գազարով աղցան

Կանաչ լոլիկով աղցան

Ալու Գոբի

Հնդկաձավարով ապուր

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Բանջարեղենային միքս

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Միջինք (Տապլա)

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Գազարով և հավով դիետիկ աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Տոնական լցոնած հավ

Կարմիր լոբով աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Լոբով և ձկով դիետիկ աղցան

Տիրամիսու

Փխրեցուցիչ / Разрыхлитель

Ավելուկով ոսպապուր

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Կարմիր աղցան

Խաշած լեզու

Կանաչ սմուզի

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Գազարով քաղցր աղցան

Բրնձով մինի տորթեր

Տապակած գազար

Բանանով հաց

Lյարդով տորթ

Գազարով և նեխուրով աղցան

Կորեական գազարը մսով

Բազուկով կոտլետ

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Խորոված ջեռոցում

Դդմիկով տորթ

Նրբություն

Կատալոնական աղցան

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Ռուլետ <<Վագրային>>

Հաղարջով ալադի

Թաթարական Ազու

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սնկով ապուրը պանրով

Կուլչա

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Ծիրանով բիսկվիտ

Դդմիկով խավիար

Լահմաջո

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կեֆտեդես

Հում դանդուռով աղցան

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Դդմիկով սոտե

Մածունով թխվածքաբլիթ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Դդումով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կոլդունի

Գազարով և լապշայով աղցան

Սպանախով աղցան

Լյարդով և գազարով աղցան

Ելակով ալադի

Բազուկով խավիար

Օլիվյե

Սամոսա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք