Բլղուրով և մանդակով փլավ
Անի Նալբանդյան · մայիս 12 2018Դիտումներ 10822
Հայկական խոհանոցում շատ ընդունված է բլղուրով և տարբեր բանջարներով պատրաստվող փլավները։ Շատ պարզ մթերքների միջոցով կարող եք բազմազանություն մտցնել Ձեր կերակրացանկի մեջ։
Բաղադրությունը`
- 1 բաժակ բլղուր
- 300 գրամ մանդակ
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 3 ատամիկ սխտոր
- 3 միջին չափի լոլիկ
- 0,5 հատ կծու պղպեղ
- ձեթ կամ կարագ
- կարմիր աղացած պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1․Մանդակը մաքրել, սառը ջրով լավ լվանալ։ Տաք ջրով աղաջուր սարքել 1 լիտր ջրին 1,5 ճ/գ աղ համամասնությամբ և մանդակը 15-20 րոպե թողնել մեջը։
2․Բլղուրը լվանալ և վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի։
3․Կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և սխտորը տապակել ձեթի կամ կարագի մեջ, ապա ավելացնել աղաջրից հանած, ջրքամած և կտրատած մանդակը, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը և կծու պղպեղը։ Տապակել 5-7 րոպե, ապա համեմել աղով և կարմիր պղպեղով։
4․ Ավելացնել թրջած բլղուրը, խառնել և եփել ևս 5-7 րոպե։
Բարի ախորժակ