Տժվժիկ
Անի Նալբանդյան · մարտ 4 2016Տժվժիկը Հայկական խոհանոցի զարդերից մեկն է: Բոլորս էլ սիրում ենք , դրա համար արագ անցնենք պատրաստելուն:
Բաղադրությունը`
- 130 գրամ սիրտ
- 140 գրամ լյարդ
- 130 գրամ թոք
- 100 գրամ շնչափող
- 3 հատ թարմ լոլիկ կամ 250 գրամ սեփական հյութի մեջ լոլիկ
- 1 հատ մեծ գլուխ սոխ
- մաղադանոս
- 2 ճ/գ ալյուր
- ձեթ
- չորացրած ծիտրոն
- չորացրած ռեհան
- սև և կարմիր պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Մթերքները պատրաստել, լվանալ և կտրատել հավասար կտորների: Խոհանոցային անձեռոցիկով չորացնել:
2.Պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ լցնել ալյուրը, ավելացնել սև և կարմիր պղպեղը, մանրացրած չորացրաած ծիտրոնը և ռեհանը: Բոլորի միասին լավ խառնել, ավելացնել կտրատած մթերքները: Տոպրակի կապել և թափահարել այնքան, որ բոլոր կտորները ալրապատվեն:
3.Տապակի մեջ ձեթ լցնել և լավ տաքացնել: Ավելացնել ալրապատ կտորները և տապակել մինչև կիսապատրաստ լինելը:
4.Ավելացնել բարակ կիսալուսնաձև կտրատած սոխը, տապակել մոտ 5 րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած լոլիկը: Տապակը ծածկել կափարիչով և եփել մինչև պատրաստ լինելը: Աղը ավելացնել միայն վերջում: Մատուցել վրան սոխ և մանր կտրատած մաղադանոս ցանած:
Բարի ախորժակ