Ելակը բալզամիկ քացախով
Անի Նալբանդյան · հունիս 5 2015Դիտումներ 5555
Բալզամիկ քացախը իտալական խոհանոցի նվերն է ամբողջ աշխարհին: Այն ավելի արտահայտիչ է դարձնում մրգերի և բանջարեղենների համը:
Բաղադրությունը`
- 300 գրամ ելակ
- 1 ճ/գ բալզամիկ քացախ
- 1 ճ/գ շաքարավազ (շաքարավազը կարող եք նաև շատ լցնել)
Պատրաստման եղանակը`
1. Ելակը լվանալ սառը ջրով:Եթե ելակները փոքր են, ապա շատ ավելի լավ: Իսկ եթե մեծ են, ապա մեջտեղից կիսել կամ քառատել: Այսպես ավելի արագ կմարինացվի:
2.Ելակի վրա ցանել շաքարավազը և լցնել քացախը: Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 30 րոպե: Մատուցելուց առաջ կարելի է մի քանի րոպե պահել սառնարանում: Բարի ախորժակ
Հուշում`
Բալզամիկ քացախի և շաքարավազի չափերը կախված են նաև Ձեր նախասիրություններից: Կարող եք մի փոքր ավել անել: