Գազարով թխվածքաբլիթ
Անի Նալբանդյան · մարտ 27 2017Դիտումներ 13953
Թխվածքաբլիթները փոքրիկներին ուրախացնելու ամենահարմար տարբերակն են, հատկապես եթե պատրաստված են տանը, օգտակար են և գեղեցիկ։ Պատրաստտեք Ձեր փոքրիկների հետ միասին այս համեղ թխվածքաբլիթները։
Բաղադրությունը`
- 160 գրամ ցորենի ալյուր
- 100 գրամ վարսակի ալյուր
- 150 գրամ գազար
- 0,5 հատ նարինջ
- 1 հատ ձու
- 2 ճ/գ շաքարավազ
- 1 թ/գ փխրեցուցիչ
- 1/4 թ/գ աղ
- 3 ճ/գ ձեթ
- 50 գրամ շաքարի փոշի (զարդարանքի համար)
Պատրաստման եղանակը`
1․ Գազարը մաքրել և անցկացնել մանր քերիչով։ Քերիչով անցկացնել նաև նարնջի կեղևը և ավելացնել գազարի վրա;
2․Ամանի մեջ լցնել ցորենի և վարսակի ալյուրը, աղը, շաքարավազը և փխրեցուցիչը։ Բոլորը միասին խառնել ու ավելացնե ձուն։ Ձեռքով լավ խառնել, ապա ավելացնել ձեթը և գազարը։ Բոլորը միասին հունցել։
3․Տախտակի վրա ալյուր ցանել և խմորը գրտնակել 1 սմ հաստությամբ։ Թխվածքաբլիթի ֆորմաներով խմորը կտրատել և թխել 200 աստիճան ջեռոցում 20 րոպե։ Պատրաստի թխվածքաբլիթների վրա կարելի է շաքար փոշի ցանել։
Բարի ախորժակ