Մարինացված կարմիր բողկ
Անի Նալբանդյան · մայիս 21 2015Դիտումներ 4720
Մարինացված կարմիր բողկը կարելի է մատուցել որպես ինքնուրույն նախուտեստ: Շատ համեղ է ստացվում նաև աղցանների մեջ:
Բաղադրությունը`
- 1 կապ կարմիր բողկ
- 0.5 բաժակ ջուր
- 0.5 բաժակ քացախ
- 1.5 թ/գ աղ
- 1 թ/գ շաքարավազ
- 1 թ/գ սև պղպեղ
- 1 թ/գ համեմի սերմ
- 3-4 ճյուղ թարխուն
Պատրաստման եղանակը`
1.Փոքր կաթսայի մեջ խառնել ջուրը, քացախը,աղը,շաքարավազը,սև պղպեղը, համեմի սերմը: Բոլորը միասին եռացնել ու դնել մի կողմ, որ հովանա:
2.Բողկը մաքրել, լվանալ և բարակ կտրատել: Կտրատած բողկը և թարխունի ճյուղերը դասավորել տարայի մեջ, վրան ավելացնել հովացած մարինադը: Պահել սառնարանում ամենաքիչը գոնե մեկ օր: Կարելի է նաև օգտագործել աղցանների մեջ։
Բարի ախորժակ