Մարինացված բազուկ
Անի Նալբանդյան · փետրվար 19 2015Մարինացված բազուկը կարելի է մատուցել որպես առանձին նախուտեստ: Այն կարելի է օգտագործել նաև աղցանների և ապուրների մեջ:
Բաղադրությունը`
- 3 հատ միջին չափի բազուկ
- 350 գրամ ջուր
- 3-4 պճեղ սխտոր
- 1-2 դափնու տերև
- 1 հատ մեխակ
- Թեյի գդալի ծայրով դարչին
- 6-8 հատիկ սև պղպեղ
- 3-4 հատիկ հոտավետ պղպեղ
- 5-6 ճ/գ քացախ
Պատրաստման եղանակը`
1.Բազուկը խաշել, կլպել և կտրատել ուղղանկյունաձև:Բազուկը պետք չի շատ խաշել: Պետք էմի փոքր կոշտ լինի:
2.Մարինադը պատրաստելու համար կաթսայի մեջ լցնել 350 մլ ջուրը, ավելացնել դափնու տերևը, սև և հոտավետ պղպեղները, մեխակը և դարչինը ու դնել կրակին:Ջուրը եռ գալուց հետո ևս 5 րոպե եփել: Կրակը անջատել, ավելացնել քացախը և կտրատած սխտորը: Մարինադը պետք է ունենա հաճելի թթվություն: Եթե քացախը 9 % , ուրեմն մեկ գդալ ավելի քիչ լցնել: Թողնել որ գոլանա:
3.Կտրատած բազուկները շարել բանկայի մեջ, վրան լցնել գոլացած մարինադը, թողնել 1 ժամ, այնուհետև դնել սառնարան: Սառնարանում պահել 2-3 օր:
Բարի ախորժակ