Մարինացված կանաչ լոբի
Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 24 2015Մարինացված բանջարեղենը մսի կամ ձկան հետ մատուցելու լավագույն տարբերակներից մեկն է: Պատրաստենք մարինացված կանաչ լոբի, քանի դեռ հնարավոր է աշնանային բերքից օգտվել:
Բաղադրությունը`
- 450 գրամ կանաչ լոբի
- 3 հատ լոլիկ
- 3-5 պճեղ սխտոր
- քացախ
- ձեթ
- սև և կարմիր պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Կանաչ լոբին մաքրել, լվանալ, կտրատել ձողաձև և եփել աղ արած եռացող ջրի մեջ 15-20 րոպե: Եփվելուց հետո ջուրը քամել, լոբին լցնել ամանի մեջ: Քամելուց կաթսայի մեջ թողնել 1.5 բաժակ լոբու արգանակ, վրան ավելացնել կես բաժակ քացախ: Ստացված խառնուրդի մեջ եփել լոլիկները 7-10 րոպե : Եփված լոլիկներից հեռացնել կեղևը և կտրատել երկարությամբ:
2.Սոուսը պատրաստելու համար ճզմել սխտորը, վրան ավելացնել 1/4 բաժակ քացախ, 4-5 ճաշի գդալ ձեթ, սև և կարմիր պղպեղ և խառնել: Հերմետիկ փակվող տարրայի մեջ հերթով շարել լոբու և լոլիկի շերտերը, ցողել սոուսով, ապա կրկնել նույն հերթականությունը մինչև վերջ: Պահել սառնարանում: Մատուցել մսի կամ ձկան հետ: