Սոբա

Անի Նալբանդյան · փետրվար 5 2017
Դիտումներ 7052

Հնդկաձավարի ալյուրով պատրաստվող լապշաները մեծ տարածում ունեն ճապոնական խոհանոցում։ Հնդկաձավարի ալյուրը չունի բավականաչափ կպչողականություն, դրա համար լապշաների պատրաստման ընթացքում օգտագործում են նաև ցորենի ալյուր։ Սոբա լապշան շատ համեղ է և օգտակար, իսկ պատրաստելը դժվար չի։ Դե ուրեմն անցնենք գործի։

Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ հնդկաձավարի ալյուր
  • 150 գրամ ալյուր
  • 150 մլ ջուր
  • 1 հատ ձու
  • 1 պտղունց աղ
  • 2 ատամիկ սխտոր
  • 1 հատ չիլի պղպեղ
  • 60 մլ սոյայի սոուս
  • 3 ճ/գ քունջութ
  • 1 ճ/գ լիմոնի հյութ
  • 1 թ/գ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել երկու տեսակի ալյուրները, ավելացնել ձուն և սկսել խառնել։ Ապա ավելացնել ջուրը և խմոր հունցել։ Ստացված խմորը բաժանել երկու գնդի։ Գնդերը բացել 1 մմ հաստությամբ շերտով։ Յուրաքանյուր շերտից կտրատել 3 հատ 10 սմ լայնությամբ ուղղանկյուններ։ Ուղղանկյուններից ձևավորել գլանակներ և բարակ կտրատել։ Ամբողջ ընթացքում ձեռքերը և խմորը ալյուրոտել, որպեսզի խմորը չկպնի ձեռքերին։ Ստացված լապշաները թողնել 5 րոպե, որ չորանա։
2․Կաթսայի մեջ եռացնել 3 լ ջուր, ավելացնել աղ և 1ճ/գ ձեթ։ Լապշան լցնել մեջը եփվելու։ Երբ լապշաները բարձրանան ջրի երես, պատրաստ են։
3․Սոուսի համար ձեթի մեջ տապակել մանր կտրատած սխտորը և չիլի պղպեղը, ավելացնել սոյայի սոուսը, շաքարավազը, լիմոնի հյութը։ Եփել 2-3 րոպե։
4․Պատրաստի լապշան քամել, ավելացնել սոուսի մեջ և խառնել։ Մատուցելիս վրան շաղ տալ բոված քունջութ։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Հնդկաձավարի ալյուր կարելի է պատրաստել տան պայմաններում։ Հարկավոր է հնդկաձավարը լվանալ, չորացնել, ապա մանրացնել բլենդերի համապատասխան գլխիկով։ Ստացված ալյուրը անցկացնել մաղով և հեռացնել մնացորդը։

ձուսխտորալյուրսոյայի սոուսարևելյան խոհանոցչիլի պղպեղհնդկաձավարի ալյուր

Նմանատիպ գրառումներ
Բազուկով չեխական դերունի
Դդմիկով կոտլետ
Lյարդով տորթ
Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ
Գազարով և լապշայով աղցան