Սպանախով ոչխարի միս

Անի Նալբանդյան · մարտ 26 2015
Դիտումներ 5859

Հայկական խոհանոցում ոչխարի մսով կերակրատեսակները շատ են: Այս ճաշատեսակը միևնույն ժամանակ շատ պարզ է և համեղ:

Բաղադրությունը`

  • 600 գրամ ոչխարի միս
  • 50 գրամ գլուխ սոխ
  • 80 գրամ հալած յուղ
  • 1000 գրամ սպանախ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Ոչխարի մսի փափուկ մասը մանր կտրտել և յուղով տապակել: Նույն կաթսայի մեջ գցել մանր կտրատած գլուխ սոխ և տապակելը շարունակել մինչև սոխի պատրաստ լինելը: Դրանից հետո ավելացնել աղ, պղպեղ, լվացած և խոշոր կտրատած սպանախ և վրան եռման ջուր լցնել այնքան, որ մթերքը ծածկվի: Ոչխարի միսը այդպես խաշել փակ կաթսայում մինչև պատրաստ լինելը:
Բարի ախորժակ

սոխսպանախհայկական խոհանոց<<հայկական խոհանոց>>1963ոչխարի միս

Նմանատիպ գրառումներ
Սպանախով և դդմիկով դերունի