Սպանախով և դդմիկով դերունի

Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 3 2016
Դիտումներ 8807

Դերունին ուկրաինական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստներից մեկն է։ Դասական տարբերակը պատրաստվում է կարտոֆիլով։ Այսօր առաջարկում եմ մեկ այլ՝ շատ համեղ տարբերակ։

Բաղադրությունը`

  • 2 հատ կարտոֆիլ
  • 1 հատ փոքր դդմիկ
  • 1 կապ սպանախ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 1 հատ ձու
  • 3 ճ/գ ալյուր
  • աղ, պղպեղ
  • ձեթ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սպանախը լվանալ, լցնել թավայի մեջ, ավելացնել 1ճ/գ ջուր։ Շոգեխաշել փակ կափարիչով։
2․Դդմիկը մաքրել, անցկացնել քերիչով, աղ անել և թողնել 10-15 րոպե, ապա քամել առաջացած ջուրը։
3․Սոխը մաքրել և անցկացնել մանր քերիչով։
4․Կարտոֆիլը մաքրել և անցկացնել քերիչով։ Անմիջապես ավելացնել քերիչով անցկացրած սոխի վրա ու խառնել։ Սոխի հյութը չի թողնի, որպեսզի կարտոֆիլի գույնը մգանա։
5․Բոլորը մթերքները խառնել իրար, ավելացնել հարած ձուն, ալյուրը, համեմել աղով և սև պղպեղով։
6․Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը։ Ճաշի գդալով վերցնել խճողակից, լցնել տաքացած ձեթի մեջ և եփել յուրաքանչյուր կողմը մոտ 3 րոպե։ Մատուցել թթվասերով։
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներդդմիկկարտոֆիլսոխսպանախ

Նմանատիպ գրառումներ
Խոզի միսը բանկայի մեջ
Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով
Տապակած հավը լիմոնով
Դդմիկով կոտլետ
Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ
Դդմիկով և սնկով սոտե
Դդմիկով պեննե
Դդմիկով օրզո
Դդմիկով սոտե
Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու