Տապակած գազար
Անի Նալբանդյան · հունվար 27 2015Տապակած գազարը քաղցր է և համեղ, իսկ մաղադանոսով և սխտորով համեմված կարագը ավելի շատ է ընդգծում այդ համը:
Բաղադրությունը`
- 700 գրամ գազար
- 1 ճ/գ զեյթունի ձեթ
- 1/4 թ/գ խոշոր աղ
- 1 ճ/գ կարագ
- 1 պճեղ սխտոր
- 10 գրամ մաղադանոս
Պատրաստման եղանակը`
1.Ջեռոցը տաքացնել 220 աստիճան: Գազարները բաժանել երկու մասի, իսկ եթե հաստ են, կարելի է բաժանել երեք մասի: Վրան ցողել զեյթունի ձեթ և համեմել աղով: Տեղավորել փայլաթիթեղով տապակի վրա և դնել ջեռոցը: Եփել 25-30 րոպե: Գազարները պատրաստ կարելի է համարել, երբ ծայրերը փափուկ են և ունեն բաց դարչնագույն երանգ:
2.Կարագլը հալեցնել մարմանդ կրակի վրա: Սխտորը ճզմել դանակի պոչով և մանր կտրատած մաղադանոսի հետ գցել հալած կարագի մեջ: Սպասել մինչև կարագը պղպջակներ արձակի, այնուհետև եփել ևս 1 րոպե: Կրակը անջատել և թողնել մնա 10-15 րոպե, որից հետո հեռացնել սխտորը:
3.Արդեն տապակած գազարները լցնել կարագով թավայի մեջ և խառնել: Անհրաժեշտության դեպքում աղ ավելացնել:
Բարի ախորժակ
Աղբյուրը