Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>
Անի Նալբանդյան · նոյեմբեր 20 2018Ծաղկակաղամբով պատրաստվող ավանդական ուտեստներից ձանձրացած մտա խոհանոց՝ իմ հյուրերին զարմացնելու մեծ ցանկությամբ: Արդյունքում ստացվեց համեղագույն մի ուտեստ, որը շատ նման է բրնձով և բանջարեղենով փլավի, բայց համը լրիվ ուրիշ բանի մասին է պատմում:
Բաղադրությունը`
- 350 գրամ ծաղկակաղամբ
- 1 հատ գունավոր պղպեղ
- 1հատ գազար
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 2 ատամիկ սխտոր
- 5 ճյուղ մաղադանոս
- 2 ճ/գ ձեթ
- սև պղպեղ
- կարմիր պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Ծաղկակաղամբը բաժանել ծաղկաբույլերի և պահել աղաջրի մեջ 30 րոպե:Աղաջուրը պատրաստել 1 լիտր ջրին 1 ճաշի գդալ աղ հարաբերակցությամբ: 30 րոպե հետո աղաջրից հանել թողնել ջրքամվի, ապա անցկացնել քերիչով:
2.Թավայի մեջ տապակել մանրա կտրատած սոխը և սխտորը մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը:
3.Ավելացնել մանր խորանարդիկներով կտրատած գազարը և պղպեղը: Տապակել 5-7 րոպե, ապա ավելացնել քերած ծաղկակաղամբը: Շարունակել տապակել ևս 10 րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոսը: Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով: