Դդումով և բլղուրով կոտլետ

Անի Նալբանդյան · ապրիլ 1 2020
Դիտումներ 1604

Պահքի ընթացքում կոտլետները արագ պատրաստելու լավ տարբերակ են և նույնիսկ լանչի համար աշխատանքի վայր տանելու համար։ Կոտլետներ, կանաչ աղցան և լավաշ - համեղ լանչը պատրաստ է։

Բաղադրությունը`

  • 300 գրամ դդում
  • 50 գրամ բլղուր
  • 2ճ/գ վարսակի ալյուր
  • 5 ճյուղ կանաչ սոխ
  • 7 ճյուղ մաղադանոս
  • 7 ճյուղ համեմ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 1 ճ/գ ձեթ
  • կարմիր պղպեղ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Դդումը մաքրել և անցկացնել քերիչով։
2.Մանր բլղուրի վրա լցնել եռացրած ջուրը այնքան, որ բլղուրը ծածկվի և սպասել 15-20 րոպե, մինչև ջուրը կներծծվի բլղուրի մեջ։
3.Ամանի մեջ իրար միացնել արդեն քերիչով անցկացրած դդումը, թրջած բլղուրը, մանր կտրատած մաղադանոսը, համեմը, կանաչ սոխը և սխտորը։ Համեմել աղով, սև և կարմիր պղպեղներով, ավելացնել ալյուրը և լավ շաղախել։ Թողնել 5-10 րոպե, որպեսզի համերը միանան։ Ձևավորել փոքրիկ գնդիկներ, տեղափոխել ձեթ քսած յուղաթերթով տապակի մեջ և եփել 180 աստիճան ջեռոցում 30-40 րոպե։
Բարի ախորժակ

տաք ուտեստներմաղադանոսհամեմդդումկանաչ սոխբլղուր

Նմանատիպ գրառումներ
Սնկով և բլղուրով փլավ
Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>
Տապակած գազար
Հնդկաձավարով և սնկով փլավ