Կեֆտեդես
Անի Նալբանդյան · օգոստոս 6 2015Դիտումներ 9053
Եթե ձանձրացել եք մշտապես նույն կոտլետները պատրաստելուց, ապա հունական խոհանոցից վերցված այս բաղադրատոմսը Ձեզ կփրկի։ Ամռանը շատ ցանկալի է մսային ուտեստներում բանջարեղեն օգտագործել։ Այդպիսի հրաշալի տարբերակ է հունական կեֆտեդես կոտլետները։
Բաղադրությունը`
- 500 գրամ աղացած տավարի միս
 - 1 հատ դդմիկ
 - 1 հատ գազար
 - 1 հատ գլուխ սոխ
 - 1 հատ ձու
 - 4 ճ/գ պաքսիմատ
 - 2 ճ/գ տոմատի մածուկ
 - 1 ճ/գ ռեհան
 - աղ, սև պղպեղ
 
Պատրաստման եղանակը`
1․Դդմիկը լվանալ, մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով։
2․Գազարը և գլուխ սոխը լվանալ, մաքրել և անցկացնել մանր քերիչով։
3․Բանջարեղենները ավելացնել մսի վրա։ Այստեղ ավելացնել նաև ձուն, կտրատած ռեհանը, տոմատի մածուկը, պաքսիմատը, աղը և սև պղպեղը։ Բոլոր միասին լավ խառնել, ստանալ համասեռ զանգված։
4․Ձևավորել ձվի չափ գնդիկներ, եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-35 րոպե։
Բարի ախորժակ
        










