Բաղադրությունը`

  • 200 գրամ սիսեռ
  • 4 հատ լոլիկ
  • 2 հատ սմբուկ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 0,5 հատ կծու պղպեղ
  • մի քանի ճյուղ խառը կանաչի
  • 1,5 լ բանջարեղենային արգանակ
  • 1 ճ/գ զեյթունի ձեթ
  • սև և կարմիր պղպեղ
  • մի պտղունց դարչին
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Սիսեռը լվանալ սառը ջրով, լցնել ամանի մեջ, վրան ավելացնել այնքան ջուր, որ սիսեռը ծածկի և թողնել 12 ժամ։ Ավելի հարմար կլինի թրջել երեկոյան։ 12 ժամ հետո սիսեռը խաշել մինչև գրեթե պատրաստ լինելը։ Համեմել աղով։
2․Սմբուկը մաքրել, կտրատել խորանադիկներով, վրան աղ ցանել և դնել կողքի։
3․Սոխը կտրատել խորանարդիկներով և տապակել զեյթունի ձեթի մեջ մինչև ոսկեգույն դառնալը։
4․Սմբուկները լվանալ աղից, ավելացնել սոխի վրա և խառնել։
5․Լոլիկի վրա եռացրած ջուր լցնել, հեռացնել կեղևը, կտրատել խորանարդիկներով և ավելացնել սմբուկի վրա։ Եթե ուզում եք, որ ճաշը խիտ լինի, կարող եք հեռացնել լոլիկի սերմերը և ավելացնել միայն պտղամիսը։ Լոլիկը ավելացնելուց հետո խառնել, համեմել պղպեղներով և դարչինով։ Շոգեխաշել 7-8 րոպե։
6․Ավելացնել խաշած սիսեռը և տաք արգանակը։ Եփել 15-20 րոպե։ Երբ ճաշը գրեթե պատրաստ կլինի, ավելացնել մանր կտրատած խառը կանաչին և կծու պղպեղը։ Եփել ևս 5 րոպե և անջատել կրակը։
Բարի ախորժակ

սիսեռ սմբուկ լոլիկ գլուխ սոխ Տաք ուտեստներ

Նմանատիպ գրառումներ

Իմամ Բայալդի

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Աջափսանդալի

Այծի միսը գինով եփված

Ֆալաֆել բազուկի տերևներով

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Դդմիկով պեննե

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Սմբուկով կորեական աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Խեկը բանջարեղենով

Սիրամարգի պոչ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դդմիկով սոտե

Լյարդով աղցան

Խորոված սմբուկով կոտլետ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Տապակած հավը լիմոնով

Մածունով կանաչ լոբի

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Հավով լցոնված սմբուկ

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Կոտլետներ ջեռոցում

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Գլուխ սոխով ալադի

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Նեխուրով ոչխարի միս

Կարմիր լոբով կոտլետ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բանջարեղենային միքս

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Կարտոֆիլը կանաչ սոխով

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Գյուղական կարտոֆիլ

Ծաղկակաղամբով <<փլավ>>

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տժվժիկ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Խոզի միսը բանկայի մեջ

Հաճարով և սնկով փլավ

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Կաղամբով կոտլետ

Սպանախով և դդմիկով դերունի

Հավի կծու սրտիկներ

Խորոված լոլիկով սոուս

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Բրնձով և կանաչ սխտորով փլավ

Կոտլետ "Նրբություն"

Մսով կոտլետ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սնկով և հավի մսով սպագետի

Ալու Գոբի

Սիսեռով և դանդուռով աղցան

Ձվով տապակած թելուկ

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Մարինացված կանաչ լոբի

Հավի միս «Բան-Բան»

Ղազան խորոված

Կոլդունի

Կարտոֆիլով տորթ

Տապակած գազար

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հավի բդիկը պարկի մեջ

Ռուկոլայով աղցան

Դանդուռով ամառային աղցան

Բազուկով խավիար

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հունական աղցան

Լյարդը թթվասերով

Բրնձով մինի տորթեր

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Այծի մսով Կարրի

Խորոված ջեռոցում

Մսով ռուլետներ

Կատալոնական աղցան

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Նրբերշիկը կաղամբի մեջ

Բազուկով կոտլետ

Հնդկաձավարով և սնկով փլավ

Թաթարական Ազու

Դդմիկով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Այլազան

Բամիայով ոչխարի միս

Սմբուկը աջիկայով և մայոնեզով

Հավի մսով գնդիկները շերտավոր խմորի մեջ

Դանդուռով աղցան

Հում դանդուռով աղցան

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Արագ պատրաստվող միս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դդմիկով օրզո

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Տապակած կանաչ սխտոր

Վարունգով աղցան

Դանդուռով ձվածեղ

Կամդի-չա

Lյարդով կոտլետ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Լահմաջո

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Սնկի համով սմբուկ

Ցոխադի Սուենտե

Դդմիկով խավիար

Դդումով կոտլետ