Բաղադրությունը`

  • 200 գրամ կանաչ լոբի
  • 25 գրամ ընկույզ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • սամիթ
  • ձեթ
  • քացախ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Կանաչ լոբին լվանալ, կտրատել ծղոտաձև և խաշել աղ արած եռացող ջրի մեջ մինչև պատրաստ լինելը։ Եփած լոբին միանգամից քամիչով մտցնել սառույցով ջրի մեջ, պահել մի քանի վայրկյան և հանել։ Այս հնարքը կօգնի պահել լոբու գեղեցիկ կանաչ գույնը։ Լոբին լցնել աղցանամանի մեջ
2․Վրան ավելացնել մանր կտրատած սամիթը և մանրացրած ընկույզը։
2․Առանձին ամանի մեջ խառնել ձեթը,քացախը, սխտորը և սև պղպեղը։ Ստացված զանգվածը լցնել աղցանի վրա և խառնել։ Զարդարել ամբողջական ընկույզով։
Բարի ախորժակ

կանաչ լոբի սխտոր սամիթ ընկույզ պահք Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկի աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Այլազան

Խորոված լոլիկով սոուս

Դդմիկով տորթ

Դդումով կոտլետ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Դդմիկով կոտլետ

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Դդմիկով օրզո

Դդմիկով և սնկով սոտե

Եղինջով աղցան

Սնկի համով սմբուկ

Սպանախով աղցան

Խաշած լեզվով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Վարունգով սոուս

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Կարմիր լոբով աղցան

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Մարինացված կանաչ լոբի

Բազուկով չեխական դերունի

Աջափսանդալի

Նեխուրով ոչխարի միս

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Հազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Տժվժիկ

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Տապակած խառը բանջար

Կաթով կարտոֆիլ

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Ոսպով և դդումով դիետիկ աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Կաղամբով կոտլետ

Ոսպով և լավաշով ռոլլ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Հաճարով և սնկով փլավ

Դանդուռով թթու

Սմբուկով կորեական աղցան

Կարմիր լոբով և կաղամբաթթվով աղցան

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Հավի կծու սրտիկներ

Սոբա

Իմամ Բայալդի

Ծաղկակաղամբով աղցան

Սամոսա

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կարմիր կաղամբով աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Անանուխով չաթնի

Սպանախով ոչխարի միս

Եղինջապուր

Բազուկով խավիար

Ղազան խորոված

Սպիտակ գինով իշխան

Մարինացված բազուկ

Lյարդով տորթ

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Խորոված ջեռոցում

Աղցան <<Արքայազն>>

Գազարով քաղցր աղցան

Աղցան <<Թավշյա>>

Գազարով և նեխուրով աղցան

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կորեական գազարը մսով

Տապակած գազար

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Բլյու Չիզ

Կարմիր լոբով կոտլետ

Մարինացված կարմիր պղպեղ

Դալ

Չիչխանով սոուս

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լավաշով իշխան

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբաթթվով Վինեգրետ

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Հավի մսով և նշով աղցան

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Մարինացված հում բազուկ

Լահմաջո

Թարխունով և սխտորով քացախ

Թաբուլե

Կարմիր աղցան

Դդմիկով սոտե

Բամիայով ոչխարի միս

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Չաշուշուլի դդմի սերմերով