Բաղադրությունը`

  • 150 գրամ հնդկաձավարի ալյուր
  • 150 գրամ ալյուր
  • 150 մլ ջուր
  • 1 հատ ձու
  • 1 պտղունց աղ
  • 2 ատամիկ սխտոր
  • 1 հատ չիլի պղպեղ
  • 60 մլ սոյայի սոուս
  • 3 ճ/գ քունջութ
  • 1 ճ/գ լիմոնի հյութ
  • 1 թ/գ շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ամանի մեջ լցնել երկու տեսակի ալյուրները, ավելացնել ձուն և սկսել խառնել։ Ապա ավելացնել ջուրը և խմոր հունցել։ Ստացված խմորը բաժանել երկու գնդի։ Գնդերը բացել 1 մմ հաստությամբ շերտով։ Յուրաքանյուր շերտից կտրատել 3 հատ 10 սմ լայնությամբ ուղղանկյուններ։ Ուղղանկյուններից ձևավորել գլանակներ և բարակ կտրատել։ Ամբողջ ընթացքում ձեռքերը և խմորը ալյուրոտել, որպեսզի խմորը չկպնի ձեռքերին։ Ստացված լապշաները թողնել 5 րոպե, որ չորանա։
2․Կաթսայի մեջ եռացնել 3 լ ջուր, ավելացնել աղ և 1ճ/գ ձեթ։ Լապշան լցնել մեջը եփվելու։ Երբ լապշաները բարձրանան ջրի երես, պատրաստ են։
3․Սոուսի համար ձեթի մեջ տապակել մանր կտրատած սխտորը և չիլի պղպեղը, ավելացնել սոյայի սոուսը, շաքարավազը, լիմոնի հյութը։ Եփել 2-3 րոպե։
4․Պատրաստի լապշան քամել, ավելացնել սոուսի մեջ և խառնել։ Մատուցելիս վրան շաղ տալ բոված քունջութ։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1.Հնդկաձավարի ալյուր կարելի է պատրաստել տան պայմաններում։ Հարկավոր է հնդկաձավարը լվանալ, չորացնել, ապա մանրացնել բլենդերի համապատասխան գլխիկով։ Ստացված ալյուրը անցկացնել մաղով և հեռացնել մնացորդը։

հնդկաձավարի ալյուր ալյուր ձու սոյայի սոուս սխտոր չիլի պղպեղ Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Կորեական գազարը մսով

Գազարով և լապշայով աղցան

Lյարդով տորթ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Խորոված ջեռոցում

Բազուկով չեխական դերունի

Դդմիկով կոտլետ

Անանուխով չաթնի

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Հավի կրծքամիսը բրոկոլիով

Դանդուռով և կարտոֆիլով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ

Խորոված լոլիկով սոուս

Սմբուկով կորեական աղցան

Տոնական լցոնած հավ

Դասական մարինացված կարմիր պղպեղ

Դանդուռով թթու

Ձվով տապակած թելուկ

Իմամ Բայալդի

Աջափսանդալի

Տապակած կարտոֆիլը դդմիկով

Հավի կրծքամիսը թթվասերով

Սրտաձև էկլեր

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Հավի մսով և նշով աղցան

Գազարով տորթ

Կարմիր լոբով աղցան

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Էկլեր

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ջեռոցում եփած սխտորով կարտոֆիլ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Մաղադանոսով կոտլետ

Սպանախով ձվածեղ

Դերունի

Ձավարով և համեմունքներով փլավ

Տապակած խառը բանջար

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տիրամիսու

Դդմիկով և սնկով սոտե

Դդմիկով և գազարով աղցան

Դդումով և բրնձով փլավ

Կանաչ լոբով և գազարով աղցան

Բանջարեղենային միքս

Սիսեռով և սմբուկով աղցան

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Քարաճիկով աղցան

Սալորով թխվածք

Ավելուկով սենդվիչ

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Աղցան Ֆն-Սե

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Հավի կրծքամսով և դդմիկով կոտլետ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Բազուկով և հալած պանրով խավիար

Հավի կրծքամսով և լավաշով սամոսա

Ձվով տապակած շրեշտ

Ծաղկակաղամբով աղցան

Հավի կծու սրտիկներ

Մսով կոտլետ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ալու Գոբի

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Տապակած մանդակ

Կիտրոնով թխվածք

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Նուտելայով բրաունի

Արագ պատրաստվող միս

Կուլչա

Մարինացված բազուկ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Բանանով հաց

Կարտոֆիլով տորթ

Տապակած գազար

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կոլդունի

Սպանախով աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Շոկոլադե բիսկվիտ

Շոկոլադե կեքս

Հավի միս «Բան-Բան»

Սամոսա

Գլուխ սոխով ալադի

Խաշած լեզվով աղցան

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Ռուլետ <<Վագրային>>

Այծի մսով Կարրի

Դանդուռով աղցան

Շոկոլադով կեքսեր

Դդմիկով տորթ

Աղցան <<Արքայազն>>

Վարունգով սոուս

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ամանորյա

Տորթ <<Պանչո>>

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Դդմիկը թթվասերի սոուսով

Թաթարական Ազու

Հաղարջով ալադի

Ավելուկի աղցան

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Դանդուռով և դդմիկով աղցան

Մարինացված կանաչ լոբի

Բրոկոլիով ձվածեղ

Դդմիկը մայոնեզով և համեմունքներով

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Սև հաղարջով կեքս

Հավի մսով և կաղամբով տեֆտելիա

Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Դդմիկով օրզո

Դալ

Դդումով կոտլետ

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Չիչխանով սոուս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Շոկոլադե տորթ

Սնկի համով սմբուկ

Մածունով թխվածքաբլիթ

Դանդուռով ձվածեղ

Բլյու Չիզ

Կամդի-չա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Ելակով ալադի

Տորտինո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Մարինացված հում բազուկ

Ցոխադի Սուենտե

Ծիրանով բիսկվիտ

Սև հաղարջով մաֆին

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Թարխունով և սխտորով քացախ

Մարինացված կարմիր պղպեղ