Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 160 մլ կաթ
  • 130 գրամ ալյուր
  • 2 ճ/գ ձեթ
  • 2 պտղունց աղ
  • 0,5 թ/գ վանիլին
  • 1թ/գ փխրեցուցիչ

Պատրաստման եղանակը`


1․Դեղնուցները և սպիտակուցները առանձնացնել։ Սպիտակուցը հարել մի պտղունց աղի հետ մինչև պնդանալը։
2․Դեղնուցը հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ մինչև դեղնուցի սպիտակելը, ապա ավելացնել ձեթը,կաթը և թեթևակի հարել։
3․Ալյուրի մեջ ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղ, խառնել և լցնել հարած զանգվածի վրա։ Հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
4․Պատրաստի խմորի մեջ լցնել սպիտակուցը և ներքևից վերև շարժումներով խառնել խմորի հետ։
5․Թավան լավ տաքացնել, շատ բարակ շերտով ձեթ քսել, փոքրիկ շերեփով խմորը լցնել տաքացած թավայի վրա։ Հենց սկսեն պղպղջակներ երևալ՝ փանքեյքը շուռ տալ։ Եփել երկու կողմից։ Մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Փանքեյքի համար օգտագործվող ձուն և կաթը պիտի լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։
2․Փանքեյքերը տապակում են միջին կամ միջինից մի քիչ թույլ ջերմաստիճանով։
3․Փանքեյքերը կարելի է մատուցել տարատեսակ ջեմերի, օշարակաների, թթվասերի և կաթնաշոռի, խտացրած կաթի, գետնանուշի կարագի և թարմ մրգերի հետ։

ձու ալյուր կաթ ձեթ Կարկանդակներ

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Lյարդով տորթ

Կուլչա

Շոկոլադե կեքս

Ելակով ալադի

Հաղարջով ալադի

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Սալորով թխվածք

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Շոկոլադե տորթ

Տորտինո

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Դդմիկով կոտլետ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Նուտելայով բրաունի

Միջինք (Տապլա)

Սրտաձև միջուկով կեքս

Գազարով թխվածքաբլիթ

Գազարով տորթ

Սրտաձև էկլեր

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սամոսա

Ձվով տապակած շրեշտ

Սև հաղարջով կեքս

Կարտոֆիլով տորթ

Տորթ <<Պանչո>>

Ռուլետ <<Վագրային>>

Կոլդունի

Բանանով հաց

Կատալոնական աղցան

Պասի թխվածքաբլիթ

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Տիրամիսու

Ավելուկով ոսպապուր

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Մսով կոտլետ

Ձվով տապակած թելուկ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բալը ձյան տակ

Սոբա

Աղցան <<Արքայազն>>

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Սմուզի

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Ոսպով սենդվիչ

Սնկով և սպանախով սոտե

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Վարսակի շիլա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Տապակած մանդակ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Ալու Գոբի

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Շոկոլադով կեքսեր

Դերունի

Լահմաջո

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Թաց շոկոլադե թխվածք

Կանաչ սխտորի մածուկ

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ծիրանով բիսկվիտ

Դանդուռով ձվածեղ

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Կեֆիրով թխվածք

Հավի միս «Բան-Բան»

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Գազարով կեքս

Հում դանդուռով աղցան

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ընկույզով ավելուկ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Կաթով կարտոֆիլ

Սպանախով ձվածեղ

Ամանորյա

Լեբկուխեն

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կանաչ սմուզի

Արագ պատրաստվող միս

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Շառլոտկա

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ