Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 160 մլ կաթ
  • 130 գրամ ալյուր
  • 2 ճ/գ ձեթ
  • 2 պտղունց աղ
  • 0,5 թ/գ վանիլին
  • 1թ/գ փխրեցուցիչ

Պատրաստման եղանակը`


1․Դեղնուցները և սպիտակուցները առանձնացնել։ Սպիտակուցը հարել մի պտղունց աղի հետ մինչև պնդանալը։
2․Դեղնուցը հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ մինչև դեղնուցի սպիտակելը, ապա ավելացնել ձեթը,կաթը և թեթևակի հարել։
3․Ալյուրի մեջ ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղ, խառնել և լցնել հարած զանգվածի վրա։ Հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
4․Պատրաստի խմորի մեջ լցնել սպիտակուցը և ներքևից վերև շարժումներով խառնել խմորի հետ։
5․Թավան լավ տաքացնել, շատ բարակ շերտով ձեթ քսել, փոքրիկ շերեփով խմորը լցնել տաքացած թավայի վրա։ Հենց սկսեն պղպղջակներ երևալ՝ փանքեյքը շուռ տալ։ Եփել երկու կողմից։ Մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Փանքեյքի համար օգտագործվող ձուն և կաթը պիտի լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։
2․Փանքեյքերը տապակում են միջին կամ միջինից մի քիչ թույլ ջերմաստիճանով։
3․Փանքեյքերը կարելի է մատուցել տարատեսակ ջեմերի, օշարակաների, թթվասերի և կաթնաշոռի, խտացրած կաթի, գետնանուշի կարագի և թարմ մրգերի հետ։

ձու ալյուր կաթ ձեթ Կարկանդակներ

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Շոկոլադե կեքս

Էկլեր

Հաղարջով ալադի

Կիտրոնով թխվածք

Lյարդով տորթ

Կուլչա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Ելակով ալադի

Շոկոլադե տորթ

Սրտաձև էկլեր

Կոլդունի

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բանանով հաց

Պասի թխվածքաբլիթ

Սամոսա

Շոկոլադե բիսկվիտ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կարտոֆիլով տորթ

Նուտելայով բրաունի

Բազուկով չեխական դերունի

Դդմիկով կոտլետ

Տորտինո

Սև հաղարջով կեքս

Գազարով տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Կատալոնական աղցան

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ռուլետ <<Վագրային>>

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Գազարով թխվածքաբլիթ

Տորթ <<Պանչո>>

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Սպանախով ձվածեղ

Տապակած խառը բանջար

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ընկույզով ավելուկ

Դերունի

Սոբա

Ալու Գոբի

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Տապակած մանդակ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վարսակի շիլա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Ձվով տապակած թելուկ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Մսով կոտլետ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Տիրամիսու

Բալը ձյան տակ

Ծիրանով բիսկվիտ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ամանորյա

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կանաչ սմուզի

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սմուզի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Շոկոլադով կեքսեր

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Գազարով և լապշայով աղցան

Հում դանդուռով աղցան

Կանաչ սխտորի մածուկ

Լահմաջո

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Բրոկոլիով ձվածեղ

Շառլոտկա

Արագ պատրաստվող միս

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Հավի միս «Բան-Բան»

Գլուխ սոխով ալադի

Կեֆիրով թխվածք

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Դանդուռով ձվածեղ

Գազարով կեքս

Լեբկուխեն