Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 160 մլ կաթ
  • 130 գրամ ալյուր
  • 2 ճ/գ ձեթ
  • 2 պտղունց աղ
  • 0,5 թ/գ վանիլին
  • 1թ/գ փխրեցուցիչ

Պատրաստման եղանակը`


1․Դեղնուցները և սպիտակուցները առանձնացնել։ Սպիտակուցը հարել մի պտղունց աղի հետ մինչև պնդանալը։
2․Դեղնուցը հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ մինչև դեղնուցի սպիտակելը, ապա ավելացնել ձեթը,կաթը և թեթևակի հարել։
3․Ալյուրի մեջ ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղ, խառնել և լցնել հարած զանգվածի վրա։ Հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
4․Պատրաստի խմորի մեջ լցնել սպիտակուցը և ներքևից վերև շարժումներով խառնել խմորի հետ։
5․Թավան լավ տաքացնել, շատ բարակ շերտով ձեթ քսել, փոքրիկ շերեփով խմորը լցնել տաքացած թավայի վրա։ Հենց սկսեն պղպղջակներ երևալ՝ փանքեյքը շուռ տալ։ Եփել երկու կողմից։ Մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Փանքեյքի համար օգտագործվող ձուն և կաթը պիտի լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։
2․Փանքեյքերը տապակում են միջին կամ միջինից մի քիչ թույլ ջերմաստիճանով։
3․Փանքեյքերը կարելի է մատուցել տարատեսակ ջեմերի, օշարակաների, թթվասերի և կաթնաշոռի, խտացրած կաթի, գետնանուշի կարագի և թարմ մրգերի հետ։

ձու ալյուր կաթ ձեթ Կարկանդակներ

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Կուլչա

Lյարդով տորթ

Շոկոլադե կեքս

Ելակով ալադի

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Հաղարջով ալադի

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Տորտինո

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Միջինք (Տապլա)

Դդմիկով կոտլետ

Ձվով տապակած շրեշտ

Սամոսա

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե տորթ

Սև հաղարջով կեքս

Մաղադանոսով կոտլետ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սրտաձև էկլեր

Գազարով տորթ

Նուտելայով բրաունի

Բազուկով չեխական դերունի

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Պասի թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե բիսկվիտ

Կարտոֆիլով տորթ

Սալորով թխվածք

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տորթ <<Պանչո>>

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Բանանով հաց

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Կոլդունի

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած թելուկ

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Վարսակի շիլա

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Բալը ձյան տակ

Սոբա

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սնկով և սպանախով սոտե

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Տապակած մանդակ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Սպանախով ձվածեղ

Ոսպով սենդվիչ

Շոգեխաշած Բամիա

Բրնձով պուդինգ (վեգան)

Մսով կոտլետ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Տիրամիսու

Ալու Գոբի

Ավելուկով ոսպապուր

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Ամանորյա

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կանաչ սմուզի

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Գազարով և լապշայով աղցան

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Թաց շոկոլադե թխվածք

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Աղցան <<Արքայազն>>

Սմուզի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Շոկոլադով կեքսեր

Խորոված ջեռոցում

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Կեֆիրով թխվածք

Գլուխ սոխով ալադի

Արագ պատրաստվող միս

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Շառլոտկա

Լեբկուխեն

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Ընկույզով ավելուկ

Ծիրանով բիսկվիտ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հավի միս «Բան-Բան»

Գազարով կեքս

Դանդուռով ձվածեղ

Լահմաջո

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Դերունի