Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 160 մլ կաթ
  • 130 գրամ ալյուր
  • 2 ճ/գ ձեթ
  • 2 պտղունց աղ
  • 0,5 թ/գ վանիլին
  • 1թ/գ փխրեցուցիչ

Պատրաստման եղանակը`


1․Դեղնուցները և սպիտակուցները առանձնացնել։ Սպիտակուցը հարել մի պտղունց աղի հետ մինչև պնդանալը։
2․Դեղնուցը հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ մինչև դեղնուցի սպիտակելը, ապա ավելացնել ձեթը,կաթը և թեթևակի հարել։
3․Ալյուրի մեջ ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղ, խառնել և լցնել հարած զանգվածի վրա։ Հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
4․Պատրաստի խմորի մեջ լցնել սպիտակուցը և ներքևից վերև շարժումներով խառնել խմորի հետ։
5․Թավան լավ տաքացնել, շատ բարակ շերտով ձեթ քսել, փոքրիկ շերեփով խմորը լցնել տաքացած թավայի վրա։ Հենց սկսեն պղպղջակներ երևալ՝ փանքեյքը շուռ տալ։ Եփել երկու կողմից։ Մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Փանքեյքի համար օգտագործվող ձուն և կաթը պիտի լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։
2․Փանքեյքերը տապակում են միջին կամ միջինից մի քիչ թույլ ջերմաստիճանով։
3․Փանքեյքերը կարելի է մատուցել տարատեսակ ջեմերի, օշարակաների, թթվասերի և կաթնաշոռի, խտացրած կաթի, գետնանուշի կարագի և թարմ մրգերի հետ։

ձու ալյուր կաթ ձեթ Կարկանդակներ

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Էկլեր

Կուլչա

Հաղարջով ալադի

Կիտրոնով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Ելակով ալադի

Lյարդով տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Մաղադանոսով կոտլետ

Բանանով հաց

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կարտոֆիլով տորթ

Կոլդունի

Բազուկով չեխական դերունի

Սրտաձև միջուկով կեքս

Սամոսա

Պասի թխվածքաբլիթ

Տորտինո

Գազարով տորթ

Նուտելայով բրաունի

Միջինք (Տապլա)

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Սրտաձև էկլեր

Դդմիկով կոտլետ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Սև հաղարջով կեքս

Տորթ <<Պանչո>>

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ձվով տապակած շրեշտ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Շոկոլադե տորթ

Կատալոնական աղցան

Տապակած խառը բանջար

Ընկույզով ավելուկ

Լեբկուխեն

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Սպանախով ձվածեղ

Կաթով կարտոֆիլ

Ձվով տապակած թելուկ

Ալու Գոբի

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Տապակած մանդակ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Վարսակի շիլա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Մսով կոտլետ

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բալը ձյան տակ

Սոբա

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Տիրամիսու

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Ամանորյա

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Կանաչ սմուզի

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Սմուզի

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Աղցան <<Արքայազն>>

Շոկոլադով կեքսեր

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Հում դանդուռով աղցան

Լահմաջո

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Ծիրանով բիսկվիտ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Արագ պատրաստվող միս

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Բրոկոլիով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Դանդուռով ձվածեղ

Գլուխ սոխով ալադի

Կեֆիրով թխվածք

Գազարով և լապշայով աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Գազարով կեքս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Շառլոտկա