Բաղադրությունը`

  • 2 հատ ձու
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 160 մլ կաթ
  • 130 գրամ ալյուր
  • 2 ճ/գ ձեթ
  • 2 պտղունց աղ
  • 0,5 թ/գ վանիլին
  • 1թ/գ փխրեցուցիչ

Պատրաստման եղանակը`


1․Դեղնուցները և սպիտակուցները առանձնացնել։ Սպիտակուցը հարել մի պտղունց աղի հետ մինչև պնդանալը։
2․Դեղնուցը հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ մինչև դեղնուցի սպիտակելը, ապա ավելացնել ձեթը,կաթը և թեթևակի հարել։
3․Ալյուրի մեջ ավելացնել փխրեցուցիչը և մի պտղունց աղ, խառնել և լցնել հարած զանգվածի վրա։ Հարել մինչև համասեռ զանգված ստանալը։
4․Պատրաստի խմորի մեջ լցնել սպիտակուցը և ներքևից վերև շարժումներով խառնել խմորի հետ։
5․Թավան լավ տաքացնել, շատ բարակ շերտով ձեթ քսել, փոքրիկ շերեփով խմորը լցնել տաքացած թավայի վրա։ Հենց սկսեն պղպղջակներ երևալ՝ փանքեյքը շուռ տալ։ Եփել երկու կողմից։ Մատուցել անմիջապես։
Բարի ախորժակ

Հուշում`


1․Փանքեյքի համար օգտագործվող ձուն և կաթը պիտի լինեն սենյակային ջերմաստիճանի։
2․Փանքեյքերը տապակում են միջին կամ միջինից մի քիչ թույլ ջերմաստիճանով։
3․Փանքեյքերը կարելի է մատուցել տարատեսակ ջեմերի, օշարակաների, թթվասերի և կաթնաշոռի, խտացրած կաթի, գետնանուշի կարագի և թարմ մրգերի հետ։

ձու ալյուր կաթ ձեթ Կարկանդակներ

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Կուլչա

Հաղարջով ալադի

Էկլեր

Lյարդով տորթ

Կիտրոնով թխվածք

Ելակով ալադի

Շոկոլադե կեքս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Տորտինո

Սամոսա

Շոկոլադե բիսկվիտ

Դդմիկով կոտլետ

Գազարով տորթ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Սալորով թխվածք

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Սրտաձև միջուկով կեքս

Պասի թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև էկլեր

Շոկոլադե տորթ

Բանանով հաց

Ռուլետ <<Վագրային>>

Տորթ <<Պանչո>>

Կատալոնական աղցան

Կարտոֆիլով տորթ

Կոլդունի

Տիրամիսու

Ձուն <<զամբյուղներ>>-ի մեջ

Հունական աղցան <<Հելեն>>

Ավելուկով ոսպապուր

Խորոված ջեռոցում

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Սոբա

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Ծնեբեկով և դդմիկով ձվածեղ

Բալը ձյան տակ

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Շոկոլադով կեքսեր

Կարտոֆիլով և դդմիկով ձվածեղ

Ձվով տապակած թելուկ

Մսով կոտլետ

Ավոկադայով և ձվով նախաճաշ

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Վարսակի շիլա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Մայոնեզ տնային պայմաններում

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Ոսպով սենդվիչ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Կաթով կարտոֆիլ

Աղցան <<Արքայազն>>

Սմուզի

Տապակած մանդակ

Ալու Գոբի

Բլղուրով և մանդակով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Տապակած խառը բանջար

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Դանդուռով ձվածեղ

Լահմաջո

Ձվով աղցան-նախաճաշ

Ծիրանով բիսկվիտ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Մրգային թխվածքաբլիթ վարսակի փաթիլներով

Հավի միս «Բան-Բան»

Գլուխ սոխով ալադի

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Գազարով և լապշայով աղցան

Գազարով կեքս

Հում դանդուռով աղցան

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Ընկույզով ավելուկ

Հավի մսով աղցան <<Ամենա-Ամենա>>

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դերունի

Կեֆիրով թխվածք

Լեբկուխեն

Ամանորյա

Բրոկոլիով ձվածեղ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Վարսակի փաթիլների մեջ թաթախված պանրիկներ

Շառլոտկա

Արագ պատրաստվող միս

Սպանախով ձվածեղ