Բաղադրությունը`

  • 1 կապ վայրի ծնեբեկ
  • 4 հատ ձու
  • 2 ճ/գ կաթ
  • 1/4 հատ գլուխ սոխ
  • 1 ատամիկ սխտոր
  • 1/4 թ/գ նանա
  • ձեթ
  • սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Ծնեբեկը մաքրել, հեռացնել կոշտ մասերը, լվանալ սառը ջրով և կտրատել 4-5 սմ կտորների։
2․Աղ արած եռացող ջրի մեջ ծնեբեկը խաշել 3-5 րոպե,ապա ջրքամել։
3․Ձուն կոտրել, հարելի կաթի, աղի, սև պղպեղի և նանայի հետ միասին։
4․Ձեթը լցնել թավայի մեջ, ավելացնել մանր կտրատած սոխը և սխտորը, տապակել մինչև թափանցիկ դառնալը։
5․Պատրաստի սոխառածի վրա լցնել հարած ձուն, ավելացնել ջրքամված ծնեբեկը, խառնել և տեղափոխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 10-15 րոպե։
Բարի ախորժակ"

ձունախաճաշկաթծնեբեկնանա

Նմանատիպ գրառումներ