Բաղադրությունը`

  • 800 գրամ-1կգ ալյուր
  • 300 մլ տաք ջուր
  • 200 մլ տաք կաթ
  • 100 մլ ձեթ
  • 0.5 ճ/գ աղ
  • 1.5 թ/գ խմորիչ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • քունջութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խմորիչը և շաքարավազը խառնել իրար, ավելացնել 100 մլ տաք ջուր և թողնել 10 րոպե:
2.Մնացած 200 մլ ջուրը խառնել կաթի հետ, ավելացնել ձեթը, աղը և պատրաստի խմորիչը: Ալյուրը ավելացնել քիչ-քիչ և հունցել խմոր: Խմորը պետք է բուլկու խմորի նման ստացվի: Պատրաստի խմորը դնել տաք տեղում 1.5-2 ժամ:
3.1.5-2 ժամից հետո խմորը բաժանել 10-12 մասի և գնդի ձև տալ, թողնել 0.5 ժամ հանգստանա:
4.Յուրաքանչյուր գնդի մեջտեղի հատվածում մատով փոս անել և պատառաքաղով ծակծկել, որ այդ հատվածը չբարձրանա:
5. Ջեռոցը միացնել 200 աստիճան: Պատրաստի գնդիկների վրա սառը ջուր քսել, փոսիկի հատվածում քունջութ լցնել և դնել ջեռոցը 25-30 րոպե:
6. Ջեռոցից հանելուց հետո վրան սառը ջուր ցողել և թողնել 5 րոպե: Հետո վրան ձեթ քսել: Տաջիկական հացերը պատրաստ են:
Բարի ախորժակ

ալյուր կաթ ձեթ քունջութ Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Հավի միս «Բան-Բան»

Սամոսա

Ամերիկյան Փանքեյք

Սև հաղարջով մաֆին

Lյարդով տորթ

Կիտրոնով թխվածք

Միջինք (Տապլա)

Շոկոլադե կեքս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Էկլեր

Պասի թխվածքաբլիթ

Կորեական գազարը մսով

Նարնջով թխվածքաբլիթ

Մաղադանոսով կոտլետ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Բալը ձյան տակ

Բազուկով չեխական դերունի

Լեբկուխեն

Կաթով կարտոֆիլ

Աղցան Ֆն-Սե

Ռաջմա - Հնդկական խոհանոց

Ընկույզով ավելուկ

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Նուտելայով բրաունի

Սրտաձև էկլեր

Մսով կոտլետ

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Ալու Գոբի

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Վարսակի շիլա

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Ավելուկով ոսպապուր

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Սալորով թխվածք

Գազարով տորթ

Սոբա

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Կարտոֆիլով տորթ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Բանանով հաց

Կոլդունի

Կեֆիրով թխվածք

Կարմիր կաղամբով աղցան

Հաղարջով ալադի

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Տնային կոնֆետներ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Այծի մսով Կարրի

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Թաթարական Ազու

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սպանախով աղցան

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սև հաղարջով կեքս

Շոկոլադե տորթ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Սմուզի

Արագ պատրաստվող միս

Շառլոտկա

Դալ

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Կամդի-չա

Շոկոլադե բիսկվիտ

Գազարով կեքս

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տորտինո

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ