Բաղադրությունը`

  • 800 գրամ-1կգ ալյուր
  • 300 մլ տաք ջուր
  • 200 մլ տաք կաթ
  • 100 մլ ձեթ
  • 0.5 ճ/գ աղ
  • 1.5 թ/գ խմորիչ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • քունջութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խմորիչը և շաքարավազը խառնել իրար, ավելացնել 100 մլ տաք ջուր և թողնել 10 րոպե:
2.Մնացած 200 մլ ջուրը խառնել կաթի հետ, ավելացնել ձեթը, աղը և պատրաստի խմորիչը: Ալյուրը ավելացնել քիչ-քիչ և հունցել խմոր: Խմորը պետք է բուլկու խմորի նման ստացվի: Պատրաստի խմորը դնել տաք տեղում 1.5-2 ժամ:
3.1.5-2 ժամից հետո խմորը բաժանել 10-12 մասի և գնդի ձև տալ, թողնել 0.5 ժամ հանգստանա:
4.Յուրաքանչյուր գնդի մեջտեղի հատվածում մատով փոս անել և պատառաքաղով ծակծկել, որ այդ հատվածը չբարձրանա:
5. Ջեռոցը միացնել 200 աստիճան: Պատրաստի գնդիկների վրա սառը ջուր քսել, փոսիկի հատվածում քունջութ լցնել և դնել ջեռոցը 25-30 րոպե:
6. Ջեռոցից հանելուց հետո վրան սառը ջուր ցողել և թողնել 5 րոպե: Հետո վրան ձեթ քսել: Տաջիկական հացերը պատրաստ են:
Բարի ախորժակ

ալյուր կաթ ձեթ քունջութ Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Հավի միս «Բան-Բան»

Ամերիկյան Փանքեյք

Սև հաղարջով մաֆին

Սամոսա

Lյարդով տորթ

Միջինք (Տապլա)

Շոկոլադե կեքս

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Էկլեր

Կիտրոնով թխվածք

Պասի թխվածքաբլիթ

Կորեական գազարը մսով

Կաղամբով և գազարով աղցան

Հազարով և գազարով աղցան

Սալորով թխվածք

Կաթով կարտոֆիլ

Սրտաձև միջուկով կեքս

Չիչխանով և դառը շոկոլադով տարտ

Թխվածք <<Դարչինով տանձ>>

Գազարով տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Լեբկուխեն

Սրտաձև էկլեր

Ընկույզով ավելուկ

Մաղադանոսով կոտլետ

Բազուկով չեխական դերունի

Ալու Գոբի

Ավելուկով ոսպապուր

Ձվով տապակած շրեշտ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Սոբա

Մսով կոտլետ

Վարսակի շիլա

Նուտելայով բրաունի

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Շառլոտկա

Բալը ձյան տակ

Սև հաղարջով կեքս

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Կարտոֆիլով տորթ

Բանանով հաց

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կոլդունի

Հաղարջով ալադի

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Տնային կոնֆետներ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Այծի մսով Կարրի

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Թաթարական Ազու

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կեֆիրով թխվածք

Սպանախով աղցան

Կանաչ սխտորի մածուկ

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Շոկոլադե տորթ

Սմուզի

Արագ պատրաստվող միս

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Կամդի-չա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Գազարով կեքս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Տորտինո

Դդմիկով կոտլետ

Դալ