Բաղադրությունը`

  • 800 գրամ-1կգ ալյուր
  • 300 մլ տաք ջուր
  • 200 մլ տաք կաթ
  • 100 մլ ձեթ
  • 0.5 ճ/գ աղ
  • 1.5 թ/գ խմորիչ
  • 1 թ/գ շաքարավազ
  • քունջութ

Պատրաստման եղանակը`


1.Խմորիչը և շաքարավազը խառնել իրար, ավելացնել 100 մլ տաք ջուր և թողնել 10 րոպե:
2.Մնացած 200 մլ ջուրը խառնել կաթի հետ, ավելացնել ձեթը, աղը և պատրաստի խմորիչը: Ալյուրը ավելացնել քիչ-քիչ և հունցել խմոր: Խմորը պետք է բուլկու խմորի նման ստացվի: Պատրաստի խմորը դնել տաք տեղում 1.5-2 ժամ:
3.1.5-2 ժամից հետո խմորը բաժանել 10-12 մասի և գնդի ձև տալ, թողնել 0.5 ժամ հանգստանա:
4.Յուրաքանչյուր գնդի մեջտեղի հատվածում մատով փոս անել և պատառաքաղով ծակծկել, որ այդ հատվածը չբարձրանա:
5. Ջեռոցը միացնել 200 աստիճան: Պատրաստի գնդիկների վրա սառը ջուր քսել, փոսիկի հատվածում քունջութ լցնել և դնել ջեռոցը 25-30 րոպե:
6. Ջեռոցից հանելուց հետո վրան սառը ջուր ցողել և թողնել 5 րոպե: Հետո վրան ձեթ քսել: Տաջիկական հացերը պատրաստ են:
Բարի ախորժակ

ալյուր կաթ ձեթ քունջութ Արևելյան խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Սև հաղարջով մաֆին

Սամոսա

Ամերիկյան Փանքեյք

Հավի միս «Բան-Բան»

Վարսակի փաթիլներով և կոկոսի քերուկով թխվածքաբլիթ

Lյարդով տորթ

Էկլեր

Շոկոլադե կեքս

Կորեական գազարը մսով

Պասի թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Կիտրոնով թխվածք

Լեբկուխեն

Գազարով տորթ

Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ

Շառլոտկա

Սրտաձև միջուկով կեքս

Կաթով կարտոֆիլ

Սրտաձև էկլեր

Հազարով և գազարով աղցան

Կաղամբով և գազարով աղցան

Մաղադանոսով կոտլետ

Ընկույզով ավելուկ

Բալը ձյան տակ

Ալու Գոբի

Վայրի ծնեբեկով ձվածեղ

Կանաչ լոբով և կարտոֆիլով աղցան

Կաղամբով և լապշայով աղցան

Վարսակի շիլա

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Նուտելայով բրաունի

Բազուկով չեխական դերունի

Մսով կոտլետ

Սոբա

Ավելուկով ոսպապուր

Դալ

Կանաչ սխտորի մածուկ

Թաց շոկոլադե թխվածք

Տորթ <<Պանչո>>

Կարտոֆիլով տորթ

Բանանով հաց

Կարմիր կաղամբով աղցան

Կոլդունի

Հաղարջով ալադի

Բանանով և կիվիով կոկտեյլ

Տնային կոնֆետներ

Ռուլետ <<Վագրային>>

Այծի մսով Կարրի

Տաք կոկտեյլ բանանով և շոկոլադով

Թաթարական Ազու

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Կեֆիրով թխվածք

Սպանախով աղցան

Կանաչ սխտորով կորեական աղցան

Կամդի-չա

Սմուզի

Շոկոլադե տորթ

Սնկով և բրոկոլիով թխվածք

Սև հաղարջով կեքս

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Տորտինո

Գազարով կեքս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Շոկոլադե բիսկվիտ

Ելակով ալադի

Դդմիկով կոտլետ

Արագ պատրաստվող միս