Խաշած կարտոֆիլով կոտլետ
Անի Նալբանդյան · դեկտեմբեր 12 2015Դիտումներ 14763
Այս կոտլետի առավելությունը այն է , որ կարելի է օգտագործել նախորդ օրվանից մնացած կարտոֆիլով պյուրեն: Մի քանի համեմունք և համեղ ճաշը պատրաստ է:
Բաղադրությունը`
- 1 կգ կարտոֆիլ
- 1 հատ ձու
- 4 ճ/գ ալյոււր
- 1 հատ գլուխ սոխ
- 1 թ/գ մայորան (ըստ ցանկության)
- պաքսիմատ
- ձեթ
- սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Կարտոֆիլը խաշել և մանրացնել:
2.Սոխը մաքրել, մանր կտրատել և քիչ ձեթով տապակել: Ստացված սոխառածը ավելացնել կարտոֆիլի պյուրեի վրա: Այստեղ ավելացնել նաև հարած ձուն, ալյուրը, աղը և սև պղպեղը: Բոլորը միասին լավ խառնել: Ճաշի գդալով վերցնել զանգվածից, կոտլետի տեսք տալ, թաթախել պաքսիմատի մեջ և երկու կողմից տապակել: Մատուցել թթվասերով կամ էլ Ձեր սիրելի սոուսով:
տաք ուտեստներձուալյուրկարտոդիլ
Նմանատիպ գրառումներ

Ամառային սննդակարգի անբաժան մասն է կազմում դդմիկը։ Այս բանջարեղենը ոչ միայն շատ համեղ է, այլ նաև շատ մատչելի։ Դդմիկով պատրաստվող ճաշատեսակներից թերևս ամենահայտնին դդմիկով կոտլետներն են։ Այն պատրաստելը այնքան էլ դժվար չէ։ Անցենք գործի։

Տապակած բանջարեղնեով պատրաստվող ուտեստների մեջ ամենահամեղներից մեկը բոլորիս հայտնի Իմամ Բայալդին է: Պատրաստման եղանակաները շատ են: Առաջարկում եմ պատրաստել այս տարբերակով, որը շատ հեշտ է և համեղ:

Այսօր կպատրաստենք հնդկական սամոսայի մոտիվներով հայկական լավաշով և հավի կրծքամսով եռանկյունաձև բլիթներ, որոնք արտաքնապես կհիշացնեն հնդկական սամոսան, իսկ համը շատ մոտ կլինի մեր քիմքին։ Խմորի փոխարինումը լավաշով ավելի կհեշտացնի մեր գործը։
