Չիչխանով սոուս

Անի Նալբանդյան · նոյեմբեր 7 2015
Դիտումներ 4963

Չիչխանը շատ օգտակար հատապտուղ է: Չիչխանից կարելիէ պատրաստել տարբեր տեսակի դեսերտներ: Քչերը գիտեն, որ չիչխանից հնարավոր է նաև պատրաստել շատ համեղ սոուսներ, որոնք հրաշալի կերպով լրացնում են մսային և ձկնային ուտեստները:

Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ չիչխան
  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 1 թ/գ աղ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • 60 մլ ձեթ
  • 2 հատ կծու պղպեղ
  • 1 թ/գ ռեհան
  • 1 թ/գ ուրց
  • 1 ճ/գ քացախ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


Չիչխանը լվանալ և մանրացնել բլենդերով: Ստացված զանգվածը անցկացնել մաղով, որ մնա միայն պտղամիսը:Մաղով անցկացրած զանգվածը նորից լցնել բլենդերի մեջ, ավելացնել աղը, շաքարավազը, սև պղպեղը, չորացրած ռեհանը, չորացրած ուրցը, սխտորը, կծու պղպեղը և նորից հարել բլենդերով: Լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել ձեթը և եփել մարմանդ կրակի վրա 15 րոպե: Անջատելուց հետո ավելացնել քացախը և խառնել: Թողնել սառնարանում մեկ գիշեր, որ համերը լրովին միանան:Մատուցել մսի և ձկան հետ:

Հուշում`


1.Շաքարավազը, աղը, կծու պղպեղը կարող եք լցնել ըստ ճաշակի:
2.Սոուսը կարող եք պատրաստել նաև կտերով՝ հաշվի առնելով կտերի մեջ առկա յուղի օգտակարությունը:
3.Սոուսը կարելի է նաև պահածոյացնել: Եթե պահածոյացնում եք, ապա տաք-տաք լցնել ստերիլիզացված բանկայի մեջ:

սոուսներսխտորուրցկծու պղպեղռեհանչիչխան

Նմանատիպ գրառումներ
Խորոված լոլիկով սոուս
Թարխունով և սխտորով քացախ
Բլյու Չիզ
Անանուխով չաթնի
Վարունգով սոուս