Անանուխով չաթնի
Անի Նալբանդյան · մարտ 25 2015Դիտումներ 6926
Անանուխով չաթնին հնդկական սոուս է, որը թարմություն և հետաքրքիր համային երանգ է տալիս մի շարք նախուտեստների: Այն կարելի է օգտագործել նաև սենդվիչների մեջ լոլիկի, վարունգի և պանրի հետ:
Բաղադրությունը`
- 1 կապ անանուխ
- 1 կապ համեմ
- 1 հատ չիլի պղպեղ
- 1 թ/գ կոճապղպեղ
- 1/4 միջին չափի սոխ
- 1 պճեղ սխտոր
- 2 ճ/գ լիմոնի հյութ
- 1 թ/գ շաքարավազ
- աղ
Պատրաստման եղանակը`
1.Անանուխի տերևները ցողուններից առանձնացնել:
2.Բլենդերի մեջ ավելացնել սոխը, կոճապղպեղը,սխտորը, չիլի պղպեղը և լիմոնի հյութը: Բոլորը միասին լավ խառնել:
3.Ավելացնել անանուխի տերևները, կտրատած համեմը, աղը և շաքարավազը: Բլենդերը նորից միացնել և հարելի մինչև համասեռ զանգված ստացվի: Լցնել մատուցվող ամանի մեջ:
4.Անանուխով չաթնին կարելի է պահել սառնարանում 7-10 օր: Այն կարելի է նաև դնել սառցախցիկում և պահել սառցե խորանարդիկների տեսքով:
Բարի ախորժակ