Եղինջապուր
Անի Նալբանդյան · մայիս 18 2015Դիտումներ 13498
Եղինջը հայկական խոհանոցում հաճախակի օգտագործվող բույսերից է։ Այն չափազանց օգտակար է և համեղ։
Բաղադրությունը`
- 150 գրամ եղինջ
- 25 գրամ գլուխ սոխ
- 15 գրամ հալած յուղ
- 80 գրամ կարտոֆիլ
- 20 գրամ բրինձ
- մաղադանոս
- աղ, սև պղպեղ (ըստ ցանկության)
Պատրաստման եղանակը`
1․Ջուրը եռացնել, մեջը գցել աղ,սոխառած, մաքրած և լվացած խոշոր կտրտած կարտոֆիլ, ընտրած ու լվացած բրինձ և եփել մինչև որ բրինձը պատրաստ լինի։ Մատուցելուց 15 րոպե առաջ ավելացնել ընտրած, լվացած և կտրտած եղինջ և թողնել մինչև եռալը։ Եղինջապուրը ավելի լավ է պատրաստել մսի արգանակով։ Մատուցելիս վրան մաղադանոս ցանել։
Բարի ախորժակ