Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան
Անի Նալբանդյան · մարտ 3 2015Դիտումներ 11352
Հայկական խոհանոցում կաղամբաթթվով ուտեստները շատ են: Այս աղցանը շատ արագ է պատրաստվում և կարող է պասի համար լավ բաղադրատոմս լինել:
Բաղադրությունը`
- 125 գ կարտոֆիլ
- 80 գ կաղամբաթթու
- 50 գրամ գլուխ սոխ
- 15 գ արևածաղկի ձեթ
- մաղադանոս
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
Կարտոֆիլը եփել գոլորշիով կամ ջրում: Թեթևակի պաղած կարտոֆիլը կլպել և կտրտել կլոր շերտերով, լցնել ամանը, ավելացնել մանր շերտերով կտրտած, աղաջուրը քամած կաղամբաթթու,աղ, պղպեղ, ձեթ: Բոլորը լավ խառնել և լցնել մատուցվող ամանի մեջ: Զարդարել կտրատած մաղադանոսով:
Բարի ախորժակ