Օլիվյե
Անի Նալբանդյան · մայիս 9 2015Դիտումներ 13493
Օլիվյեն կամ մայրաքաղաքային աղցանը ամենատարածված աղցաններից է: Օլիվյեի բաղադրատոմսերը շատ են: Ձեզ հետ կիսվում եմ մեր ընտանեկան բաղադրատոմսով:
Բաղադրությունը`
- 700 գրամ ոլոռ
- 400 գրամ տավարի փափկամիս
- 4 հատ կարտոֆիլ
- 3հատ գազար
- 4 հատ թթու վարունգ
- 4 հատ ձու
- 1 հատ մեծ գլուխ սոխ
- 200 գրամ մայոնեզ
- համեմ կամ մաղադանոս
- աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
1. Տավարի փափկամիսը խաշել և փոքրիկ խորանարդիկներով կտրատել:
2.Գազարը և կարտոֆիլը խաշել կեղևով, հետո մաքրել և կտրատել խորանարդիկներով:
3.Ձվերը խաշել և կտրատել խորանարդիկներով:
4.Աղցանամանի մեջ լցնել ոլոռը, կտրատված մթերքները, ավելացնել նաև խորանարդիկներով կտրատած թթու վարունգը, մանր կտրատած սոխը և կանաչին: Համեմել աղով, սև պղպեղով և մայոնեզով:
Բարի ախորժակ