Կեֆտեդես

Անի Նալբանդյան · օգոստոս 6 2015
Դիտումներ 6957

Եթե ձանձրացել եք մշտապես նույն կոտլետները պատրաստելուց, ապա հունական խոհանոցից վերցված այս բաղադրատոմսը Ձեզ կփրկի։ Ամռանը շատ ցանկալի է մսային ուտեստներում բանջարեղեն օգտագործել։ Այդպիսի հրաշալի տարբերակ է հունական կեֆտեդես կոտլետները։

Բաղադրությունը`

  • 500 գրամ աղացած տավարի միս
  • 1 հատ դդմիկ
  • 1 հատ գազար
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 1 հատ ձու
  • 4 ճ/գ պաքսիմատ
  • 2 ճ/գ տոմատի մածուկ
  • 1 ճ/գ ռեհան
  • աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Դդմիկը լվանալ, մաքրել և անցկացնել խոշոր քերիչով։
2․Գազարը և գլուխ սոխը լվանալ, մաքրել և անցկացնել մանր քերիչով։
3․Բանջարեղենները ավելացնել մսի վրա։ Այստեղ ավելացնել նաև ձուն, կտրատած ռեհանը, տոմատի մածուկը, պաքսիմատը, աղը և սև պղպեղը։ Բոլոր միասին լավ խառնել, ստանալ համասեռ զանգված։
4․Ձևավորել ձվի չափ գնդիկներ, եփել 200 աստիճան ջեռոցում 30-35 րոպե։
Բարի ախորժակ

դդմիկգազարտավարի միսարևմտյան խոհանոցհունական խոհանոցռեհան

Նմանատիպ գրառումներ
Դդմիկով և գազարով աղցան
Հում դդմիկով աղցան
Դդմիկով պեննե
Դդմիկով սոտե
Դդմիկով խավիար
Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու
Դդմիկով կոտլետ
Դդմիկով տորթ