Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բլղուր
  • 300 գրամ մանդակ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 միջին չափի լոլիկ
  • 0,5 հատ կծու պղպեղ
  • ձեթ կամ կարագ
  • կարմիր աղացած պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանդակը մաքրել, սառը ջրով լավ լվանալ։ Տաք ջրով աղաջուր սարքել 1 լիտր ջրին 1,5 ճ/գ աղ համամասնությամբ և մանդակը 15-20 րոպե թողնել մեջը։
2․Բլղուրը լվանալ և վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի։
3․Կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և սխտորը տապակել ձեթի կամ կարագի մեջ, ապա ավելացնել աղաջրից հանած, ջրքամած և կտրատած մանդակը, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը և կծու պղպեղը։ Տապակել 5-7 րոպե, ապա համեմել աղով և կարմիր պղպեղով։
4․ Ավելացնել թրջած բլղուրը, խառնել և եփել ևս 5-7 րոպե։
Բարի ախորժակ

բլղուր մանդակ լոլիկ գլուխ սոխ կծու պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Լահմաջո

Ալու Գոբի

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Մածունով կանաչ լոբի

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Վարունգով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Նեխուրով ոչխարի միս

Լյարդով աղցան

Ղազան խորոված

Հում դանդուռով աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Տժվժիկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Կատալոնական աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Իմամ Բայալդի

Խեկը բանջարեղենով

Լավաշով իշխան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ընկույզով ավելուկ

Աջափսանդալի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Կաթով կարտոֆիլ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Դդմիկով պեննե

Սմբուկով կորեական աղցան

Բանջարեղենային բլղուր

Ամերիկյան Փանքեյք

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Տապակած մանդակ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Այծի միսը գինով եփված

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Խորոված լոլիկով սոուս

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ավելուկով ոսպապուր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Տապակած հավը լիմոնով

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Գլուխ սոխով ալադի

Հունական աղցան

Բազուկով խավիար

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Եղինջապուր

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Թաթարական Ազու

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Դանդուռով ամառային աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սիրամարգի պոչ

Մարինացված կանաչ լոբի

Չիչխանով սոուս

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Թաբուլե

Դանդուռով ձվածեղ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Կամդի-չա

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Դդմիկով սոտե

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Դդմիկով խավիար

Դալ