Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բլղուր
  • 300 գրամ մանդակ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 միջին չափի լոլիկ
  • 0,5 հատ կծու պղպեղ
  • ձեթ կամ կարագ
  • կարմիր աղացած պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանդակը մաքրել, սառը ջրով լավ լվանալ։ Տաք ջրով աղաջուր սարքել 1 լիտր ջրին 1,5 ճ/գ աղ համամասնությամբ և մանդակը 15-20 րոպե թողնել մեջը։
2․Բլղուրը լվանալ և վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի։
3․Կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և սխտորը տապակել ձեթի կամ կարագի մեջ, ապա ավելացնել աղաջրից հանած, ջրքամած և կտրատած մանդակը, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը և կծու պղպեղը։ Տապակել 5-7 րոպե, ապա համեմել աղով և կարմիր պղպեղով։
4․ Ավելացնել թրջած բլղուրը, խառնել և եփել ևս 5-7 րոպե։
Բարի ախորժակ

բլղուր մանդակ լոլիկ գլուխ սոխ կծու պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ալու Գոբի

Լահմաջո

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Նեխուրով ոչխարի միս

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Հաճարով և սնկով փլավ

Մածունով կանաչ լոբի

Տժվժիկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Լյարդով աղցան

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Բամիայով ոչխարի միս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Վարունգով աղցան

Ղազան խորոված

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Կոտեմ ու ռուկոլա

Սմբուկով կորեական աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Պարոն Բանջար Ձվով

Գազարով թխվածքաբլիթ

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Խորոված լոլիկով սոուս

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Աջափսանդալի

Ընկույզով կանաչ լոբի

Կաթով կարտոֆիլ

Դդմիկով պեննե

Իմամ Բայալդի

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Դանդուռով սպաս

Շոգեխաշած Բամիա

Բրնձով պուդինգ (վեգան)

Դդումով չրթմա

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Սնկով և բլղուրով փլավ

Հում դդմիկով աղցան

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Բանջարեղենային բլղուր

Ամերիկյան Փանքեյք

Սնկով և սպանախով սոտե

Տապակած մանդակ

Լոբով կոլոլակ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Բաբա Գանուշ

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Եղինջապուր

Ռուկոլայով աղցան

Բազուկով խավիար

Հունական աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Եղինջով աղցան

Ավելուկի աղցան

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Դանդուռով ձվածեղ

Կամդի-չա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ամառային աղցան

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Թաթարական Ազու

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Կոտլետներ ջեռոցում

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Թաբուլե

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Չիչխանով սոուս

Դալ

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Այծի միսը գինով եփված

Լավաշով իշխան

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Ընկույզով ավելուկ

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Դդմիկով սոտե

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Դդմիկով խավիար

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան