Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բլղուր
  • 300 գրամ մանդակ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 միջին չափի լոլիկ
  • 0,5 հատ կծու պղպեղ
  • ձեթ կամ կարագ
  • կարմիր աղացած պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանդակը մաքրել, սառը ջրով լավ լվանալ։ Տաք ջրով աղաջուր սարքել 1 լիտր ջրին 1,5 ճ/գ աղ համամասնությամբ և մանդակը 15-20 րոպե թողնել մեջը։
2․Բլղուրը լվանալ և վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի։
3․Կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և սխտորը տապակել ձեթի կամ կարագի մեջ, ապա ավելացնել աղաջրից հանած, ջրքամած և կտրատած մանդակը, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը և կծու պղպեղը։ Տապակել 5-7 րոպե, ապա համեմել աղով և կարմիր պղպեղով։
4․ Ավելացնել թրջած բլղուրը, խառնել և եփել ևս 5-7 րոպե։
Բարի ախորժակ

բլղուր մանդակ լոլիկ գլուխ սոխ կծու պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Լահմաջո

Ալու Գոբի

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Բամիայով ոչխարի միս

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Վարունգով աղցան

Հում դանդուռով աղցան

Նեխուրով ոչխարի միս

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Լյարդով աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Մածունով կանաչ լոբի

Տժվժիկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Ղազան խորոված

Կատալոնական աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Միջինք (Տապլա)

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Տապակած մանդակ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Ավելուկով ոսպապուր

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Թաթարական Ազու

Իմամ Բայալդի

Դդմիկով պեննե

Աջափսանդալի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Սմբուկով կորեական աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Խորոված լոլիկով սոուս

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Այծի մսով Կարրի

Բանջարեղենային բլղուր

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Սնկով և սպանախով սոտե

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Բաբա Գանուշ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Լոբով կոլոլակ

Դդումով չրթմա

Դանդուռով սպաս

Կոտեմ ու ռուկոլա

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Պարոն Բանջար Ձվով

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Ընկույզով կանաչ լոբի

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Սնկով և բլղուրով փլավ

Հում դդմիկով աղցան

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Ամերիկյան Փանքեյք

Կաթով կարտոֆիլ

Սպիտակ գինով իշխան

Դդմիկով խավիար

Հավի միս «Բան-Բան»

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Գլուխ սոխով ալադի

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Սպանախով ոչխարի միս

Դդմիկով սոտե

Թաբուլե

Դանդուռով ձվածեղ

Եղինջով աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Եղինջապուր

Բազուկով խավիար

Ավելուկի աղցան

Դանդուռով ամառային աղցան

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Կամդի-չա

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Դանդուռով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Ընկույզով ավելուկ

Լավաշով իշխան

Կանաչ սմուզի

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Այծի միսը գինով եփված

Դալ

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Տապակած հավը լիմոնով

Մարինացված կանաչ լոբի

Չիչխանով սոուս

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Հունական աղցան