Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բլղուր
  • 300 գրամ մանդակ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 միջին չափի լոլիկ
  • 0,5 հատ կծու պղպեղ
  • ձեթ կամ կարագ
  • կարմիր աղացած պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանդակը մաքրել, սառը ջրով լավ լվանալ։ Տաք ջրով աղաջուր սարքել 1 լիտր ջրին 1,5 ճ/գ աղ համամասնությամբ և մանդակը 15-20 րոպե թողնել մեջը։
2․Բլղուրը լվանալ և վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի։
3․Կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և սխտորը տապակել ձեթի կամ կարագի մեջ, ապա ավելացնել աղաջրից հանած, ջրքամած և կտրատած մանդակը, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը և կծու պղպեղը։ Տապակել 5-7 րոպե, ապա համեմել աղով և կարմիր պղպեղով։
4․ Ավելացնել թրջած բլղուրը, խառնել և եփել ևս 5-7 րոպե։
Բարի ախորժակ

բլղուր մանդակ լոլիկ գլուխ սոխ կծու պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ալու Գոբի

Լահմաջո

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Լյարդով աղցան

Վարունգով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ղազան խորոված

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Մածունով կանաչ լոբի

Նեխուրով ոչխարի միս

Հում դանդուռով աղցան

Տժվժիկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Կատալոնական աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Սմբուկով կորեական աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Ընկույզով կանաչ լոբի

Աջափսանդալի

Դդմիկով պեննե

Կաթով կարտոֆիլ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Իմամ Բայալդի

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Ձվով տապակած շրեշտ

Հում դդմիկով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Բաբա Գանուշ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Գազարով թխվածքաբլիթ

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Խեկը բանջարեղենով

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Տապակած մանդակ

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Բանջարեղենային բլղուր

Ամերիկյան Փանքեյք

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Հունական աղցան

Բազուկով խավիար

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Եղինջապուր

Ռուկոլայով աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ամառային աղցան

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Կամդի-չա

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լավաշով իշխան

Այծի միսը գինով եփված

Դալ

Չիչխանով սոուս

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Թաբուլե

Դանդուռով ձվածեղ

Դդմիկով խավիար

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դդմիկով սոտե

Ընկույզով ավելուկ