Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բլղուր
  • 300 գրամ մանդակ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 միջին չափի լոլիկ
  • 0,5 հատ կծու պղպեղ
  • ձեթ կամ կարագ
  • կարմիր աղացած պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանդակը մաքրել, սառը ջրով լավ լվանալ։ Տաք ջրով աղաջուր սարքել 1 լիտր ջրին 1,5 ճ/գ աղ համամասնությամբ և մանդակը 15-20 րոպե թողնել մեջը։
2․Բլղուրը լվանալ և վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի։
3․Կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և սխտորը տապակել ձեթի կամ կարագի մեջ, ապա ավելացնել աղաջրից հանած, ջրքամած և կտրատած մանդակը, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը և կծու պղպեղը։ Տապակել 5-7 րոպե, ապա համեմել աղով և կարմիր պղպեղով։
4․ Ավելացնել թրջած բլղուրը, խառնել և եփել ևս 5-7 րոպե։
Բարի ախորժակ

բլղուր մանդակ լոլիկ գլուխ սոխ կծու պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ալու Գոբի

Լահմաջո

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Հաճարով և սնկով փլավ

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Լյարդով աղցան

Վարունգով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Ղազան խորոված

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Մածունով կանաչ լոբի

Նեխուրով ոչխարի միս

Տժվժիկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Բամիայով ոչխարի միս

Կատալոնական աղցան

Հում դանդուռով աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կորեական աղցան

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Ընկույզով կանաչ լոբի

Աջափսանդալի

Դդմիկով պեննե

Կաթով կարտոֆիլ

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Իմամ Բայալդի

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Տապակած խառը բանջար

Ձվով տապակած շրեշտ

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Հում դդմիկով աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Սնկով և բլղուրով փլավ

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Բաբա Գանուշ

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Գազարով թխվածքաբլիթ

Խեկը բանջարեղենով

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Բանջարեղենային բլղուր

Ամերիկյան Փանքեյք

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Տապակած մանդակ

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Հունական աղցան

Բազուկով խավիար

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Եղինջապուր

Ռուկոլայով աղցան

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ամառային աղցան

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Կամդի-չա

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մարինացված կանաչ լոբի

Տապակած հավը լիմոնով

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Լավաշով իշխան

Այծի միսը գինով եփված

Դալ

Չիչխանով սոուս

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Թաբուլե

Դանդուռով ձվածեղ

Դդմիկով խավիար

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դդմիկով սոտե

Ընկույզով ավելուկ