Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բլղուր
  • 300 գրամ մանդակ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 միջին չափի լոլիկ
  • 0,5 հատ կծու պղպեղ
  • ձեթ կամ կարագ
  • կարմիր աղացած պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանդակը մաքրել, սառը ջրով լավ լվանալ։ Տաք ջրով աղաջուր սարքել 1 լիտր ջրին 1,5 ճ/գ աղ համամասնությամբ և մանդակը 15-20 րոպե թողնել մեջը։
2․Բլղուրը լվանալ և վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի։
3․Կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և սխտորը տապակել ձեթի կամ կարագի մեջ, ապա ավելացնել աղաջրից հանած, ջրքամած և կտրատած մանդակը, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը և կծու պղպեղը։ Տապակել 5-7 րոպե, ապա համեմել աղով և կարմիր պղպեղով։
4․ Ավելացնել թրջած բլղուրը, խառնել և եփել ևս 5-7 րոպե։
Բարի ախորժակ

բլղուր մանդակ լոլիկ գլուխ սոխ կծու պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Ալու Գոբի

Լահմաջո

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Վարունգով աղցան

Մածունով կանաչ լոբի

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Լյարդով աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Հաճարով և սնկով փլավ

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Ղազան խորոված

Տժվժիկ

Սերկևիլով ոչխարի միս

Կատալոնական աղցան

Բամիայով ոչխարի միս

Հում դանդուռով աղցան

Նեխուրով ոչխարի միս

Խեկը բանջարեղենով

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Ընկույզով ավելուկ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Կաթով կարտոֆիլ

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Աջափսանդալի

Բլղուրով և թարխունով աղցան

Իմամ Բայալդի

Տապակած խառը բանջար

Ընկույզով կանաչ լոբի

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Դդմիկով պեննե

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Բանջարեղենային բլղուր

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Սնկով և բլղուրով փլավ

Հում դդմիկով աղցան

Ամերիկյան Փանքեյք

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Ավելուկով ոսպապուր

Լավաշով իշխան

Սմբուկով կորեական աղցան

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Միջինք (Տապլա)

Ձվով տապակած շրեշտ

Տապակած մանդակ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Գազարով թխվածքաբլիթ

Խորոված լոլիկով սոուս

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Հունական աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հավի միս «Բան-Բան»

Սպիտակ գինով իշխան

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Դանդուռով ամառային աղցան

Ավելուկի աղցան

Եղինջով աղցան

Ռուկոլայով աղցան

Գլուխ սոխով ալադի

Սպանախով ոչխարի միս

Այծի մսով Կարրի

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Թաթարական Ազու

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Կոտլետներ ջեռոցում

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Կամդի-չա

Սիրամարգի պոչ

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Տապակած հավը լիմոնով

Մարինացված կանաչ լոբի

Դալ

Չիչխանով սոուս

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Թաբուլե

Դանդուռով ձվածեղ

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Դդմիկով խավիար

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Դդմիկով սոտե

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Այծի միսը գինով եփված