Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ բլղուր
  • 300 գրամ մանդակ
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 միջին չափի լոլիկ
  • 0,5 հատ կծու պղպեղ
  • ձեթ կամ կարագ
  • կարմիր աղացած պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Մանդակը մաքրել, սառը ջրով լավ լվանալ։ Տաք ջրով աղաջուր սարքել 1 լիտր ջրին 1,5 ճ/գ աղ համամասնությամբ և մանդակը 15-20 րոպե թողնել մեջը։
2․Բլղուրը լվանալ և վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի։
3․Կիսալուսնաձև կտրատած սոխը և սխտորը տապակել ձեթի կամ կարագի մեջ, ապա ավելացնել աղաջրից հանած, ջրքամած և կտրատած մանդակը, կիսալուսնաձև կտրատած լոլիկը և կծու պղպեղը։ Տապակել 5-7 րոպե, ապա համեմել աղով և կարմիր պղպեղով։
4․ Ավելացնել թրջած բլղուրը, խառնել և եփել ևս 5-7 րոպե։
Բարի ախորժակ

բլղուր մանդակ լոլիկ գլուխ սոխ կծու պղպեղ Հայկական խոհանոց

Նմանատիպ գրառումներ

Լահմաջո

Ալու Գոբի

Տապակած մատղաշ կարտոֆիլ

Բլղուրով և ավելուկով փլավ

Բամիայով ոչխարի միս

Սոխառածով ավելուկի աղցան

Սիսեռով և սմբուկով ամառային ճաշ

Սխտորած վարսակի փաթիլներով

Կանաչ սխտորը լոլիկով

Վարունգով աղցան

Եղինջով և բլղուրով ապուր

Նեխուրով ոչխարի միս

Ղազան խորոված

Լոլիկով և նրբերշիկով ձվածեղ

Լյարդով աղցան

Սերկևիլով ոչխարի միս

Հում դանդուռով աղցան

Տժվժիկ

Կատալոնական աղցան

Հաճարով և սնկով փլավ

Մածունով կանաչ լոբի

Սմբուկով կորեական աղցան

Աջափսանդալի

Դդմիկով պեննե

Ընկույզով կանաչ լոբի

Կաթով կարտոֆիլ

Պեկինյան կաղամբով և հազարով աղցան

Խորոված լոլիկով սոուս

Կարմիր լոբով և հազարով աղցան

Իմամ Բայալդի

Ձվով տապակած շրեշտ

Միջինք (Տապլա)

Ավելուկով ոսպապուր

Գազարով թխվածքաբլիթ

Բրնձով շոգեխաշած կաղամբ

Սմբուկով կրեմ-ապուր

Խորոված սմբուկով և պղպեղով աղցան

Ավելուկով և ձավարով ապուր

Բրնձով և խաղողի տերևներով փլավ

Սնկով և սպանախով սոտե

Լոբով կոլոլակ

Դդումով և լոլիկով կրեմ ապուր

Հատիկավոր լոբով պաշտետ

Բաբա Գանուշ

Դդումով չրթմա

Պարոն Բանջար Ձվով

Գունեղ դանդուռ

Դանդուռով սպաս

Կոտեմ ու ռուկոլա

Հատիկ լոբով և ռուկոլայով աղցան

Աղցան <<Ավելուկ և կարմիր պղպեղ>>

Կոտեմով և լոլիկով աղցան

Ձվածեղ <<Լիսաբոն>>

Ամառային պաշտետ հավի լյարդով

Բրնձով և դանդուռով փլավ

Բանջարեղենային բլղուր

Ամերիկյան Փանքեյք

Խորոված պղպեղով դիետիկ աղցան

Իշխանը բանջարեղենային բարձիկի վրա

Շոգեխաշած կաղամբը դդմիկով

Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան

Սնկով և բլղուրով փլավ

Հում դդմիկով աղցան

Սպիտակ լոբով դիետիկ կոտլետ

Տապակած մանդակ

Լավաշով իշխան

Բազուկով խավիար

Եղինջապուր

Հունական աղցան

Նախաճաշ <<Մինի Պիցցա>>

Հավի միս «Բան-Բան»

Ռուկոլայով աղցան

Եղինջով աղցան

Կամդի-չա

Մատղաշ կարտոֆիլով և հավի բդիկներով ռագու

Մաղադանոսով և լոլիկով ձվածեղ

Դանդուռով ամառային աղցան

Ավելուկի աղցան

Սպիտակ գինով իշխան

Գլուխ սոխով ալադի

Այծի մսով Կարրի

Խմորիչով պատրաստած պիցցա

Սաղմոնը մեղրա-մանանեխային սոուսով

Խորոված ջեռոցում

Նշով տորթ անանասի միջուկով

Թաթարական Ազու

Կոտլետներ ջեռոցում

Սպանախով ոչխարի միս

Կարտոֆիլով և կաղամբաթթվով աղցան

Կանաչ սմուզի

Խորոված կարմիր բիբարով ապուր

Դանդուռով ձվածեղ

Թաբուլե

Աղցան <<Արևոտ դդում>>

Չիչխանով սոուս

Ծաղկակաղամբ <<Բրնձի հատիկներ>>

Ծաղկակաղամբով կոտլետ

Մարինացված կանաչ լոբի

Դալ

Այծի միսը գինով եփված

Ձվով տապակած խնջլոզ (Աստղաշուշան)

Տապակած խառը բանջար

Չաշուշուլի դդմի սերմերով

Խեկը բանջարեղենով

Ընկույզով ավելուկ

Տապակած հավը լիմոնով

Սիրամարգի պոչ

Սմբուկով և թթվասերով աղցան

Դդմիկով սոտե

Դդմիկով խավիար

Հավի թևիկներ Բուֆալո

Կանաչ լոբով ամառային ճաշ

Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ

Հոնով սոուս մսի և ձկան համար

Այլազան

Սպագետի սմբուկի սոուսով

Դանդուռով աղցան

Օրզոյով բանջարեղենային աղցան

Բլղուրով և թարխունով աղցան