Աղցան <<Թավշյա>>

Անի Նալբանդյան · հունվար 9 2015
Դիտումներ 7078

Այղ աղցանը թեթև է և վիտամիններով հարուստ: Սալորաչրի քաղցրությունը ու սխտորի կծվությունը հետաքրքքիր համ են փոխանցում աղցանին:

Բաղադրությունը`

  • 1 կգ բազուկ
  • 300 գրամ սև սալորաչիր
  • 200 գրամ ընկույզ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • մայոնեզ կամ թթվասեր
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1. Բազուկը լվանալ, կճեպով խաշել, մաքրել և անցկացնել քերիչով:
2.Սալորաչիրը մանր կտրատել: Ընկույզը մանրացնել:
3.Քերած բազուկի վրա ճզմել սխտորը, ավելացնել մանրացրած ընկույզն ու կտրատած սալորաչիրը և ըստ ցանկության մայոնեզը կամ թթվասերը: Բոլոր միասին խառնել և համեմել աղով: Մատուցելիս կարելի է զարդարել սալորաչրով և ընկույզով:
Բարի ախորժակ

ընկույզաղցաններբազուկսալորաչիր

Նմանատիպ գրառումներ
Սմբուկով և ընկույզով աղցան
Խաշած լեզվով աղցան
Գազարով քաղցր աղցան
Աղցան <<Արքայազն>>