Սմբուկով և ընկույզով աղցան

Անի Նալբանդյան · հոկտեմբեր 28 2015
Դիտումներ 38830

Սմբուկով պատրաստվող աղցանները շատ բազմազան են, քանի որ շատ քիչ բաղադրիչների շնորհիվ սմբուկից հնարավոր է ստանալ յուրահատուկ համեղ աղցաններ։ Ձեզ եմ առաջարկում շատ համեղ և արագ պատրաստվող աղցանի բաղադրատոմս, որը սմբուկը ևս մեկ անգամ օգտագործելու լավ առիթ է ստեղծում։

Բաղադրությունը`

  • 3 հատ սմբուկ
  • 2-3 պճեղ սխտոր
  • 50 գրամ ընկույզ
  • 200 գրամ մածուն
  • ձեթ
  • աղ
  • սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը`


1.Սմբուկը լվանալ, հեռացնել կոթերը և կտրատել 4-5 սմ ձողաձև կտորների, վրան աղ անել և թողնել կես ժամ, որպեսզի լեղի հյութը անջատվի։ Առաջացած ջուրը քամել, սմբուկը պահել սառը ջրի տակ, ապա խոհանոցային անձեռոցիկով չորացնել։
2․Թավայի մեջ լցնել ձեթը, ավելացնել չորացրած սմբուկները և տապակել բոլոր կողմերից, համեմել աղով և պղպեղով։ Անջատել կրակը, սմբուկը տեղափոխել աղցանամանի մեջ, վրան ավելացնել ճզմած սխտորը, մանր կտրատած ընկույզը և մածունը։ Բոլորը միասին խառնել, անհրաժեշտության դեպքում նորից ավելացնել աղ և սև պղպեղ։
Բարի ախորժակ

սմբուկսխտորընկույզաղցաններմածուն

Նմանատիպ գրառումներ
Մութաբալ
Սիսեռով և սմբուկով աղցան
Սմբուկը լոլիկի հյութի մեջ
Սնկի համով սմբուկ
Իմամ Բայալդի
Խորոված սմբուկով և պղպեղով խավարտ
Աջափսանդալի