Բանջարեղենային բլղուր

Անի Նալբանդյան · հունիս 5 2018
Դիտումներ 9463

Բլղուրը շատ հայկական մթերք է, որը շատ համեղ է ու օգտակար։ Իսկ այս տարբերակը նաև գեղեցիկ։

Բաղադրությունը`

  • 1 բաժակ խոշոր բլղուր
  • 300 գրամ եգիպտացորեն
  • 1 հատ միջին չափի դդմիկ
  • 2 հատ գունավոր պղպեղ
  • 200 գրամ դդում
  • 1 հատ գլուխ սոխ
  • 3 ատամիկ սխտոր
  • 3 ճ/գ ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը`


1․Բլղուրը լվանալ, վրան լցնել եռացրած ջուր այնքան, որ բլղուրը ծածկի, թողնել 30 րոպե։
2․Բանջարեղենը՝ սոխը, սխտորը, դդումը,դդմիկը և բիբարները կտրատել խորանարդաձև։
3․Թավայի մեջ տաքացնել ձեթը, տապակել սոխը և սխտորը մինչև սոխի թափանցիկ դառնալը։
4․Ավելացնել կտրատած բանջարեղենը և տապակել մոտավորապես 5-7 րոպե, ապա ավելացնել ջրքամած բլղուրը և ջրքամած եգիպտացորենը, համեմել աղով և

դդմիկաղցաններդդումբլղուրպղպեղ

Նմանատիպ գրառումներ
Կանաչ լոբով ֆունչոզա
Սագախոտով և ավոկադոյով աղցան
Դդմիկով և գազարով աղցան
Հում դդմիկով աղցան
Դանդուռով և դդմիկով աղցան